Hovudside

Slik Care for en Rød Svart Vanda Orchid

by Walther

Vanda orkideer kommer i en rekke farger, inkludert rød svart Vanda orkide. Det er faktisk en mørk rød orkidé tilhører mericlone familien. Vandas er tropiske, full-søn orkideer som kan dyrkes ute i en container i løpet av sommeren og inne om vinteren i en solrik plass. Native til steder som Indonesia og Filippinene, vandas krever spesifikke forhold for å trives i ditt hjem hage.

Bruksanvisning


•  Plasser rød svart vanda i en grov orkide potting medium som inneholder gran bark og torv mose. Dette vil hjelpe til med skikkelig drenering og lufting av Vanda orkide.

•  Velg et område, for eksempel en solrik dekk eller uteplass i hagen for å plassere orkidé. Den ideelle beliggenheten bør ha full morgensol med ettermiddag skygge.

•  Monitor bladene, noe som gjør at de er lett til middels grønn. Hvis de er mørk grønn, er de ikke fikk gode sol og kan trenge å bli flyttet. I løpet av vinteren, plasserer orkide på et bord i nærheten av en solfylt sted, for eksempel et sørvendt vindu.

•  Vann ofte, sjekker jorden med fingeren for å bekrefte om det er tørt. Under den varme sommeren, kan orkideer krever daglig vanning. Skyll med lunkent vann i ca 15 sekunder eller til vannet renner ut av dreneringshull. Vann sparsomt i vintermånedene.

•  Feed the Vanda orkide med et balansert gjødsel som 20-20-20. The American Orchid Society anbefaler å gjødsle en gang i uken ved hjelp av en fjerdedel det foreslåtte beløpet på gjødsel retninger i stedet for hele beløpet en gang i måneden. Vanne orkideen grundig, deretter strø gjødsel på toppen av jord og vann igjen. Dette vil hindre at røtter fra brennende.