Hovudside

Hva Jord Bør jeg Plant My Orchid I?

by Walther

Hva Jord Bør jeg Plant My Orchid I?

Orkideer er ikke så vanskelig å vokse som mange innbiller seg. Mens de har et annet sett med kulturelle behov, de også tilpasse seg godt til miljøet av den gjennomsnittlige hjem, forutsatt at deres mest grunnleggende behov er nøye oppfylt. Disse behovene inkluderer riktig dagtid og nattestid temperaturer, riktig gjødsling og, viktigst, vann. Orkideer vanligvis vokser høyt i trærne i verdens regnskoger, så potting medium du velger for dine orkide saker bare i sin evne til å støtte anlegget og for å holde vann.

Potting Media


De fleste orkideer er epiphytes, også kjent som "luftanlegg", og de vokser på grenene på trærne i regnskogen. Faktisk trenger orkideer ikke vokse i jord i det hele tatt. Regelmessig potting jord vil blokkere vann avløp og kuttet av luftsirkulasjon til orkide røtter og raskt drepe den.

Potting medium du velger for din orchid bør støtte det nok slik at det ikke velter. Det bør absorbere nok vann til å holde middels fuktig. Noen av de mest populære potting medier for orkideer er Osmunda fiber, en bregne innfødt til Australia og Sør-Stillehavet, som tøff, stri fibrene brytes langsomt ned; og friske furubark, som ofte er blandet med andre medier.

Andre potting medier er siktet perlite, torvmose, granbark chips, redwood bark tips, trebregne fiber, kokos fiber, kokos chips, granulat kull, utvidet leire pellets og rockwool, ifølge orchids.com. Det er mulig å bruke mixed media for å oppnå best vannabsorpsjon og avløp for din orkidé.

Det er en god idé å bli med en orkidé klubb eller å sjekke med dyrkere og oppdrettere i ditt område for å se hvilke potting medium de foretrekker. Ulike regionale klima kan kreve ulike blandinger av potting media.

Tips


Fordi potting medium gir ingen næringsstoffer til alle, vanlig månedlig befruktning - på halvparten av anbefalt hastighet - er nødvendig. For best resultat, velge en vannløselig gjødsel laget spesielt for orkideer.

Ulike sortene krever ulike mengder vann. Orkideer er tilpasset å spare vann, men den vanligste årsaken til orkidé døden er feil vanning.