Hovudside

Whiteflies på en Ficus Hedge

by Walther

Ficus planter hører til morbær familie og vokse som busker, vinranker og trær. Evergreen ficus busker er mye brukt for å lage hekker. Ficus hekker vokser best i sterkt lys og fuktig, rik jord. Whiteflies er blant de insektene som trolig vil hjemsøke ficus.

Beskrivelse


Voksen whiteflies er svært små insekter med gule kropper og vinger dekket i hvit voks. Nymfene er like liten, men vingeløse.

Skade


Skadedyr samle seg i store grupper på undersiden av bladene og lever av plantesaft eller juice. Berørte løvverk starter til gult, synes tørr og kan falle av. Som skadedyr mate, utskiller de et klebrig stoff som fremmer veksten av svart sotet muggsopp. Dette sekretet også tiltrekker seg maur til infiserte planter.

Kontroll


Du kan styre whiteflies i ficus hekker ved å introdusere naturlige predatorer som minutt pirat bugs, bigeyed bugs og lacewings til infiserte planter. Insektmidler er ikke en effektiv eller anbefalt kontroll alternativet fordi kjemikaliene ikke tilfredsstillende bli kvitt whiteflies og vil påvirke de gunstige insekter som bidrar til å kontrollere whiteflies.