Hovudside

Hvordan Plant et Birch Tree

by Walther

Hvordan Plant et Birch Tree

Bjørketrær er elsket for sin skjønnhet og ynde, samt det faktum at de vokser raskt. Av disse grunner, mange huseiere plante dem i deres landskap. Dessverre er bjørketrær ofte plantet i feil måte. Hvis en bjørk ikke er plantet riktig, vil det avta ganske raskt, ofte døende langt før levetid på 20-40 år. Sørg for at du gir din bjørk en sunn start ved å plante den riktig.

Bruksanvisning


•  Velg riktig plassering. Bjørketrær trenger kjølig, fuktig jord, men de trenger også fullt sollys på bladene. Dette kan være en vanskelig ting å håndtere. En plassering på øst eller nordsiden av ditt hjem er best. I tillegg, se om du kan finne et sted med en støttemur eller annen struktur som kaster skygge på jord, men ikke på foilage. I tillegg sørge for at jorda er godt drenert. Bjørketrær som fuktig, men ikke våt jord.

•  Forbered jorden. Bjørketrær har grunne røtter. De trenger løs jord som ikke vil bli komprimert. Hvis jorda er hard, som leire, bland det inn med noen god organisk mulch. Bjørk foretrekker også jord som har en pH på 5,0 til 6,5. Du kan kjøpe en jord testing kit på noen lokale hagesenter.

•  Grav et hull som er tre ganger så stor som ballen av røtter. Deretter løsne røttene til treet, og plassere den i hullet. Sette den slik at den første horisontale roten er like under overflaten av hullet. Hvis den er over vannflaten, gjøre hullet dypere.

•  Fyll hullet halvveis med matjord, deretter vanne den grundig. La vannet bosette, deretter fylle hullet til toppen, og vann igjen.

•  Omgi treet med 2-3 inches av mulch. Dette vil bidra til å holde røttene og jorda fuktig og kjølig selv når solen er på jorda. Fortsett å vanne treet så ofte som nødvendig for å holde på fuktigheten i jorda.

Tips og advarsler


  • Bjørketrær vokse seg høy og bred. Sørg for at treet ikke er under kraftledninger, og er minst 20 meter fra huset.