Hovudside

Pode japanske Maples

by Walther

Pode japanske Maples

Japansk lønn, kjent botanically på Acer palmatum, er et lite tre eller busk vokst som et eksemplar plante i hager for sin rike burgunder løvverk og arkitektonisk og gråt gren vekst vane. Japanske Maples er hardfør i sone 5 til 8, og trives i full sol til delvis skygge eksponeringer i et fuktig og litt sur eller nøytral pH jord, alt fra 6,5 ​​til 7. Pisk eller kile pode fungerer for lønn, og suksess er i stor grad et mål av hvor godt du immobilisere Scion og rotstokken og hindre deres uttørking.

Vokse eller Samle rotstokken


Rotstokken kan enten bli dyrket fra frø, eller det kan være fra en japansk lønn kjøpt fra en kvalitet barnehage i ditt område. Du vil ønske rotstokken treet for å være minst 2 år gammel med en koffert i det minste diameteren på en nr 2 blyant før du prøver pode. Velg alltid en rotstokk av et tre Sorte hardfør i ditt klima og naturlig tolerant av miljøforholdene. Pode japansk lønn kan gjøres enten på trær i containere eller på trær i situ i bakken som du ønsker.

Klar Scion


Høste minst to 5 tommers biter av grenen fra ønsket japansk lønn i løpet av våren eller sommeren, noe som sikrer at hver har minst tre eller flere knopper på sin lengde. Ved hjelp av en ren, skarp kniv, skjære den ene ende av hver smart til en kileformet spiss, fjerning kambiumet eller barklaget på to sider. Pakk scions i vått papir frotté og oppbevar i en plastpose som kan forsegles før poding. Du vil aldri risikerer de scions uttørking, så prøv å høste dem så nært som mulig til den tid vil de bli podet, helst i løpet av timer.

Sikring av Graft


Ved hjelp av kniv, lage to kileformede kutt i roten lager på motsatte sider av stammens diameter. Skyv kile kuttet endene av scions inn kutt på roten lager. Tett vikle grafts og rot lager bagasjerommet med pode gummi banding som vil vokse med pode og gå i oppløsning over tid slik at det aldri risikerer girdling treet. Dekker båndet og den podede med smeltet voks eller pode en plastpose innpakket og bundet over og under pode-området for å forhindre uttørking eller infiltrasjon av skadedyr eller sykdom. Vann og gjødsle roten lager som normalt, og grafts bør begynne å ta og strikk sammen innen to måneder.