Hovudside

Egyptian Cotton Fabric Care & Vedlikehold

by Walther

Normalt brukes for luksuriøst sengetøy, er egyptisk bomull et high-end stoff laget langs Nilen i Egypt. Hva gjør egyptisk bomull så spesiell er klimaet der det dyrkes. Takket være fuktig vær, er jorda i Egypt svært rik, slik at bomullsfibrene til å vokse lengre og fyldigere enn bomull dyrkes i andre områder. Disse fibrene er spunnet inn i fine tråder for ekstra komfort. For å holde egyptisk bomull på sitt beste, er det spesifikke omsorg og vedlikeholdstips du bør vurdere.

Maskinvask


Hvis du sjekke etiketten på emballasjen stoffet kom inn, eller etiketten sydd inn i sidene av egyptisk bomull sengetøy, bør du finne produsentens anbefalte metode for vasking og tørking ark. Dette merket skal også indikere hvilken prosentandel av egyptisk bomull er brukt; det vil si om det er 100 prosent egyptisk bomull eller bomullsblanding. Bomull blander kan vanligvis vaskes i maskin, men det kan være lurt håndvask eller spot ren. Generelt, er maskinvask akseptabelt for egyptisk bomull. Fargen på stoffet bør bestemme hvilken temperatur du vasker tøyet i. Mørkere sengetøy kan vaskes i varmt vann, mens hvite ark bør vaskes i kaldt. Still sykle til milde.

Håndvask


Hvis du ikke vil maskinen vaske stoffet eller omsorg etiketten tilsier at du bør ikke, håndvask kan være det beste alternativet. Fyll et stort badekar med lunkent vann. Legg ¼ kopp baby shampoo. Baby shampoo vil hjelpe forsiktig rense stoff, uten stripping bort den naturlige oljer. Om vannet er hardt eller mykt bør ikke negativt påvirke bomull. Men ved å bruke filtrert vann på hardt vann kan gi deg en mer ønsket effekt. Dersom dette ikke er mulig, tilsett 2 ss. av Borax til vann som mykner. Dypp sengetøy i badekaret og dekke grundig med vann. Skyll stoffet med klart vann og vri ut for å fjerne overflødig fuktighet.

Spot Rengjøring og tørking


Spot rengjøring er et annet alternativ som gir de ønskede resultater omsorg og forårsaker minst mulig slitasje på stoffet. Fyll en sprayflaske med fire deler vann til en del Borax. Spray det området du ønsker å rengjøre, og deretter skrubbe lett med en ren, fuktig klut. La det lufttørke, helst utendørs i sollys. Dersom dette ikke er mulig, må du åpne et vindu for å tillate sollys å strømme inn og fjerne kroppslukt fra arkene. Hvis arkene har fortsatt ikke oppnådd ønsket duft, spray med en lin parfyme. Dette vil gi sengetøy en frisk duft, uten å fjerne stoffet fra fuktighet.

Generelt er maskin tørking akseptabelt for egyptisk bomull. Tørkes i tørketrommel på lav varme. Ikke bruk skylle-mykner ark, som de kan hindre puste av stoffet. Linje tørking er et annet alternativ, selv om det ikke kan være ideell for fuktige klima.

Stryke


God pass sengetøy vanligvis ikke krever stryking. Vanligvis litt tugging og hånd glatting kan ta ut bretter eller rynker. Men for perfeksjonist, trykke med en bomulls / lin innstilling på en vanlig jern er ett alternativ. Drapere arket over strykebrettet og trykk lett. Som du skyver presset stoff å stryke den neste delen, brett den lett på en ren overflate. Dette vil hindre at det pooling på gulvet og angre din fremgang. Eller henge sengetøy og damp ut rynker med en hånd dampbåt. Rimelige hånd dampskip er tilgjengelig på de fleste kjøpesentre.