Hovudside

Tak Mount Antenneinstallasjon

by Walther

Tak Mount Antenneinstallasjon

I områder hvor lokale TV-signaler er svake nok til å kreve en antenne, et tak montere antenne kan gjøre jobben. Det er et alternativ for når signalet er sterkt nok, uten å kreve en mast som når 40 eller 50 meter opp i luften. Når antennen er montert direkte på taket, er et stativ et alternativ fordi det gir større stabilitet enn en stropp rundt masten ved takfot av huset. Et stativ med teleskopiske ben kan du montere antennen på toppen av taket eller på bakken, selv om en topp mount står opp til vinden bedre.

Bruksanvisning


•  Stå en stige opp mot takfot av huset. Sørg for at beina på stigen hvile på fast underlag. På taket, åpne stativbena inn i de grove posisjoner der du vil at montert antenne. Finn stenderne nærmest stedet hvor hvert av bena hvile med en stud finder.

•  Juster føttene inntil platene på slutten av hver etappe hvile over en stud. Dette kan kreve to typer av justering. Stativ ben kan flyttes lengre fra hverandre eller nærmere hverandre ved å trekke dem i den retning at de trenger å gå. Forkorte eller forlenge bena ved å løsne justeringsskruen til å la bena teleskop inn eller ut. Når beina er i posisjon, stramme alle justeringsskruene for å låse bena på plass; vanligvis for hånd eller med en tang, avhengig av stilen av stativ.

•  Bor hull gjennom skruehullene i platene på slutten av bena i taket av huset med en batteridrevet elektrisk drill. Biter som brukes til å lage disse hullene skal være litt mindre enn skruene som du bruker til å feste stativ på taket.

•  Løft den første etappen av stativet, skyver en tetningspute under beinet og erstatte beinet opp på taket. Hvis du ikke har forsegling pads, børste en generøs mengde tjære på området der benet vil hvile. Bruk av riktig type av litt for å matche hodene på skruene, sett inn skruene med oppladbar elektrisk drill gjennom platene godt inn i treverket i taket. Gjenta denne fremgangsmåten for hver av de tre ben.

•  Fest antennen til masten ved å skyve masten gjennom U-bolt på antennen. Trekk til bolten til antennen med en skiftenøkkel før det er solid festet til masten. Løft mast og antenne og skyv mast inn i åpningen på toppen av stativet og gjennom den nedre åpning for å holde den loddrett.

•  Slå masten inntil antennen er vendt i retning av den nærmeste fjernsynstårn. Stram justeringsskruene på toppen og bunnen av stativ for å sikre masten til stativ og holde antennen på plass vendt i riktig retning.

Tips og advarsler


  • Ikke forsøk å installere et tak montere antenne i kraftig vind eller om lynet er til stede.