Hovudside

Når å beskjære et Crabapple treet

by Walther

Når å beskjære et Crabapple treet

Hundrevis av ulike sortar av crabapple (Malus spp.) Eksisterer for gartnere å vokse som trær som gir vårlige blomster, sommer skygge og fargerike små frukter for sangfugler i høst. Crabapples kreve de samme vekstforhold som epletrær, og er utsatt for de samme sykdommer og problemer forbundet med spiselige epletrær. Den beste tiden for noen beskjæring vedlikehold på crabapple trær er mellom senvinteren og våren.

Beskjæring Time Frame


Vanligvis gartnere følge regelen om beskjæring trær i sen vinter til tidlig på våren når trærne er sovende, like før ny vekst begynner. Dette gjelder for crabapples, men beskjæring tidlig på våren betyr at du fjerne greiner som vil produsere de dekorative blomster. En bedre måte å planlegge beskjæring med blomstrende crabapples er å beskjære umiddelbart etter vårblomstrende ender, som varierer mellom midten til slutten av våren, avhengig av sorten og geografisk plassering.

Grunner til å beskjære


Døde, skadde eller ødelagte greiner fjernes best så snart du oppdager dem, helst på året. Ridding treet av disse uønskede deler forbedrer plantehelse, siden du bidra til å forhindre råte og spredning av sykdom over treet. Beskjæring lager mindre sår som er raskere å callus og helbrede enn en større skadet gren ville være. Strukturelle beskjæring adresser saker som involverer grener som vokser inn i en bygning fasade eller blokkerer en gangvei, sammen med fjerning av rubbing, innad vokser eller trangvinklet grener. Sterkeste grener forekommer der vinkelen som dannes i skrittet er mellom 45 og 60 grader.

Beskjæring tips


Bruk alltid en skarp blad beskjæring verktøy, da disse la den reneste, minste sår på greiner. For grener og kvister under 3/4-tommers i diameter, bruker håndbeskjæringssakser. På greiner som er større enn 3/4 tommer, bruker beskjæring eller en beskjæring sag. Når beskjæring en crabapple, må kuttene 1/4 til 1/2 tomme over en nedre gren veikryss, blad eller sovende knopp. Det er best å lage så lite skade som mulig, spesielt til bark, når du fjerner grener som kobles til hovedtrestamme. Hvis du er beskjæring bort vev tror du er syk, skyll beskjæring bladene med rubbing alkohol for å sterilisere dem før du fortsetter å beskjære på friske greiner.

Bekymringer


Crabapples demonstrere varierende motstandsdyktighet mot sopp og andre sykdommer. Åpne, fuktige beskjæring sår er et middel for sporer, bakterier og insekter selv å finne en vei inn i treet for å føre til problemer. Derfor, beskjære så tidlig i vekstsesongen som mulig, men definitivt før luftfuktighet eller regn økning i slutten av våren og sommeren. Crabapple trær også utvikle de første blomsten knoppen vev på sine grener fra midten til slutten av sommeren. Beskjæring etter sankthans, uansett årsak, fjerner vev som gir blomster på greiner og kvister neste vår. Eventuelle rotskudd eller leggy spirer som stiger på stammen eller basal rot bluss kan beskjæres etter behov for å holde treet ser ryddig.