Hovudside

Hvordan identifisere Oak galls i Texas

by Walther

Hvordan identifisere Oak galls i Texas

Galls er en vanlig foreteelse i levende eiketrær over hele delstaten Texas. De oppstår når et insekt, vanligvis et gnagsår veps, velger treet til båtplass sin unge; treet reagerer og danner en galle av woody beskyttende vev rundt inntrenger. Dette beskytter treet fra skade, og tjener til ly og mate larven til den er moden nok til å bryte ut av galle og fortsette livssyklusen også. Trær er sjelden, om noensinne, skadet av tilstedeværelsen av selv svært mange galls. Identifisere kilden til eik galls i Texas krever nærstudie av galls.

Bruksanvisning


•  Undersøk galls å se om de forekommer på bladene eller kvister av eiketreet. Veps forårsaker de fleste av Texas 'eik galls. Hvis galle vises på bladet, er den skyldige sannsynlig et pinnsvin Gallvepser eller ullen blad gnagsår veps. Galls som oppstår på kvisten eller stammen av anlegget er forårsaket av ull såmann gnagsår veps eller melete eik gnagsår veps, ifølge Texas A & M.

•  Studer utseendet av galle selv. Bladet gnagsår forårsaket av pinnsvin Gallvepser idrett en oransje-farget pels. Ull såmenn 'galls er klissete og svampete å ta på. Melete eik gnagsår veps pådra svært woody galls; de er sfærisk i formen og fuktig og kjøttfull på innsiden i oktober, uttørking som sesongen skrider frem og larvene vokser.

•  Merk sesongen galls er oppdaget. Den melete eik gnagsår har to faser. Sensommeren til tidlig høst ser dannelse og modning av de sfæriske galls på de skogrike deler av treet. Vepsene tygge ut av galls i vinter, og legger egg i formings blad knopper. Eggene lå sovende til våren, og bladene dukker opp med små tan galls. Disse vil modnes på sensommeren og tidlig høst, full vepsene livssyklus.

Tips og advarsler


  • Bruke et felt guide til insekter for å bidra til å identifisere galls.
  • Ikke bruk kjemikalier på gnagsår-infisert trær, som galls ikke synes å påvirke trærne.