Hovudside

Typer vokse lysene

by Walther

Typer vokse lysene

Det finnes flere typer vokse lysene, hvorav noen er bedre enn andre, basert på elektrisk virkningsgrad, lysspekteret utgang, lysintensitet utgang (lumen) og kostnader. Disse inkluderer fluorescerende, metallhalogen, høytrykk natrium, og kvikksølvdamp, men bør ikke omfatte vanlige glødelamper, som ikke er akseptabelt for dyrking.

Lysrør


Lysrør er billig, tilgjengelig og har en tendens til å være små, og gir deg muligheten til å pakke mer lys inn i et lite område. "Cool white" spektrum alternativet har en tendens til å være bra for vegetative stadier av vekst, mens "varm hvit" spekteret er bedre for blomstrende stadier av plantevekst.

Metallhalid


Det finnes to typer HID (High Intensity Discharge) lysanlegg, hvorav den ene er metallhalogen. Metallhalogen lys er bra for bruk i de voksende faser av plantevekst og vanligvis gi ut mer blå spektrum lys, noe som er bra for vegetativ vekst.

High Pressure Sodium


Høytrykk natrium (HPS) lysene er uten tvil de beste innendørs voksende lys. De er dyre, men avgir mye oransje, gult og rødt spektrum lys, som er utmerket for blomstrende stadier av planter. HPS lampene avgir høye nivåer av lumen og er den mest energieffektive type vokse lysene.

Kvikksølvdamp (MV)


Kvikksølvdamp lysene er ikke den mest effektive for å vokse, selv om de er populære. De bruker mer energi enn metallhalogen og gi ut mindre lumen dårligere spektrum.

Advarsel


Ekstrem forsiktighet er nødvendig når du setter opp en HID lys system. Defekte koblingsskjemaer i stor grad øke risikoen for brann.