Hovudside

Hva Er Phylum av Lilies?

by Walther

Hva Er Phylum av Lilies?

Liljer er medlemmer av phylum Anthophyta; disse blomstrende planter ofte satt på en prangende visning av store, duftende eller fargerike blomster. Liljer har blitt beundret for sin skjønnhet over hele verden i århundrer. Liljer fortsette å spille en stor rolle i flere kulturer, som vises i kunst, litteratur og enda noen kulinariske ventures som de opprettholder sin tilstedeværelse i hager og hjem.

Phylum Anthophyta


Liljer er medlemmer av phylum Anthophyta, som består av alle verdens blomstrende planter; medlemmer av rekken er oftere referert til som "angiosperms." Anthophyta er den yngste og største phylum av planter, og sine mer enn 300.000 medlemmer, som inkluderer liljer, utgjør den dominerende form for vegetasjon på jorda. Medlemmer av phylum Anthophyta er lett identifiseres ved tilstedeværelse av blomster, som faktisk er en klynge av spesialiserte blader som hjelpemiddel anlegget i pollinering. Som alle medlemmer av phylum Anthophyta, liljer er i stand til å drive fotosyntese og reprodusere via pollinering.

Familien Lilje


Familien Lilieceae består av nesten 4000 arter av blomstrende planter som kommer via løker, knoller eller jordstengler. Funnet i alle områder av verden med unntak av Arktis, reprodusere medlemmer av familien Liliaceae fritt gang etablert. Liljer vokse fra en underjordisk pære eller tuber; de ikke produsere greiner, men produsere frukt pods som splittet åpen etter vellykket pollinering; denne frukten pod er karakteristisk for alle liljefamiliemedlemmer. Andre hage blomster som er medlemmer av Liliaceae familien omfatter svibler, tulipaner, narsisser og amaryllis.

Slekten Lilium


Dusinvis av arter av urteaktige blomstrende planter i slekten Lilium er "sanne" liljer. "Grand Dame" eller "Queen" av hagen, sanne liljer har tre kronblad og tre ytre begerblad, seks pollenbærere og lange, tynne blader. Vokst fra høstsådd pærer, hvorav noen er spiselig, mest sanne liljer er innfødt til tempererte områder på den nordlige halvkule og blomst i løpet av våren og sommeren.

Falske Liljer


Mange blomstrende planter utenfor slekten Lilium inkludere "lilje" i sine vanlige engelske navn. Disse "falske liljer", som de er uoffisielt kalt, faktisk tilhører helt ulike familier av blomsterplanter. Blomster som calla liljer, freds liljer og lilje-of-the-dalen hevder navnet, men de er faktisk relatert til ekte liljer.