Hovudside

Hvordan Grow Split Peas

by Walther

Hvordan Grow Split Peas

Gule erter er gjort når vanlige erter, som for eksempel engelsk erter, grønne erter og linser er dyrket og tørket. Erter er avskallede, flådd og dro ut for tørking. Når de er helt tørre, erter begynne å splitte i to naturlig langs en midtlinje. De kan også deles mekanisk for å få fart på sakene. Etter ertene er naturlig eller mekanisk delt, blir de pakkes og selges som gule erter, som anvendes i supper, stuinger og andre oppskrifter.

Bruksanvisning


En plante erter på senvinteren eller tidlig om våren når temperaturen er fortsatt kult. Plantene bør få fullt sollys i minst seks timer hver dag.

•  Til minst topp 6 inches av jord for å løsne smuss. Fjern eventuelle store steiner, pinner eller annet rusk. Legg 2 til 3 inches av organisk kompost i jorden for å gi de erter med nok nitrogen til å bli etablert. Erter trenger ikke ekstra gjødsel.

•  Bruk en hoe å lage 2-tommers dype rader. Dra hjørnet av hoe ned i hagen i en rett linje for å gjøre en liten grøft. Rader bør være 18 til 24 inches hverandre.

•  Slipp 3 til 4 frø sammen i grupper i radene. Plasser grupper av frø minst 1 cm fra hverandre. Lett dekke ertene med stedlige masser til å fylle radene litt høyere enn terrenget rundt.

•  Påfør 1 til 2 inches av vann på den voksende erter hver uke.

•  Høste erter hver dagene når de begynner å få full og hovne. Høsting skjer vanligvis 45 til 60 dager etter at erteplanter har dukket opp.