Hovudside

Brann Forholdsregler

by Walther

Brann Forholdsregler

Ta forholdsregler mot brann er en viktig del av opptar et hjem eller en bedrift etablering som et kontor. Det er mye lettere å sette riktige forholdsregler på plass enn å stoppe brannen når den sprer seg. Ta deg tid til å lære å stoppe potensialet for en brann før den kan begynne.

Rømningsvei


Lag en rømningsvei dersom en offisiell ruten ikke allerede er etablert. Kartlegge både en primær rømningsvei og en sekundær rømningsvei hvis ditt førstevalg for rømning ble umulig. Sjekk ditt hjem for hindringer for å rømme fra en brann som barer på vinduene eller innvendige låser som trenger en nøkkel. Under forvirring for rømming kan du glemme hvor nøkkelen døren er eller ikke være i stand til å få til det.

Lagring av kjemikalier


Oppbevar maling tynner, løsemidler og alle andre brennbare kjemiske materialer i en lufttett beholder for å reduserer risikoen for en brann. Selv lufttette bokser skal holdes unna varmekilder som kan antenne innholdet.

Skorstein vedlikehold


Skorstein vedlikehold er en nøkkel brann forholdsregel trinn. Sørg for at din holde peisen ren og har røyk rengjøres med en profesjonell årlig.

Kjøkken Forholdsregler


De fleste hjem branner starter på kjøkkenet. Du kan redusere sjansene dine ved ikke på seg løstsittende langermet klær når matlaging. Se deg rundt etter andre brannfare som lavthengende gardiner over komfyr og fett buildup på overflaten av ovnen. Du bør også sørge for at du peker håndtakene kokekar bort fra fronten av ovnen, slik at de ikke vil få uhell veltet.

Ubetjent matolje


Et kjøkken brann kan enkelt starte når du forlater en gryte som varmes olje eller smult uten tilsyn. Disse matlaging materialer kan brenne helt bort og lage en røyk fare eller olje kan fly ut av pannen og bli antent av brennerne.

Sjekk røykvarslere


Røykvarslere er ofte det første og noen ganger den eneste forhåndsvarsel vil du få før brannen sprer seg. Sørg for at alle røykvarslere er operative og skifte batterier to ganger i året.

Brannslukkere


Lær hvordan du bruker et brannslukningsapparat og holde minst ett i ditt hjem eller forretningssted. Brannslukkere er ikke alle store røde beholdere; du kan også finne mindre påtrengende mekanismer for slokking av branner som kan holdes i en mer praktisk plassering.

Lyspærer


Lyspærer er en annen kilde til tenning som starter branner. En god måte å redusere muligheten for denne typen elektrisk brann er å aldri bruke en pære av en wattstyrke som er høyere enn den effekten som er stemplet på ligaen.

Røyking i Bed


Hvis du må røyke, gjør det vekk fra sengen om natten. Døsig røykere går av med en tent sigarett i munnen kan lett starte en brann. Den amerikanske Brann Administration rapporterer at 1000 røykere dør hvert år fra branner forårsaket av sigaretter og andre elementer knyttet til røyking.