Hovudside

Hvordan Grow Bush Zucchini

by Walther

Hvordan Grow Bush Zucchini

Bush zucchini er en type sommer squash (Cucurbita pepo) vokst når det ikke er fare for frost og temperaturen er varm og lun. I motsetning til andre medlemmer av agurk familien som vokser lenge, vine-lignende stammer som bre over et stort område av hagen, bush-type zucchini danner en mounding anlegget ikke større enn 4 til 6 meter i diameter og omtrent tre meter høy. Perfekt for små eiendommer med begrenset hage plass å dyrke grønnsaker, bush squash planter trenger en fruktbar, godt drenert jord som er fuktig. En full soleksponering, mottar minst 10 timer med direkte sollys daglig, er best.

Bruksanvisning


•  Dyrke hagejord med en spade, graving og velt jorden til en dybde på 8 til 12 inches. Bryte opp klumper av jord, pulverisere dem til å lage en løs, smuldrete jord som har en fin tekstur.

•  Spre et 1- til 2-tommers lag av organisk materiale jevnt på toppen av dyrket jord. Bruk kompost eller godt råtnet gjødsel for å berike jorda og forbedre sin drenering og tekstur. Glatt planting området med spade eller en rake og la jorda naturlig bosette for tre til sju dager.

•  Lag en entall, lang planting fure med en hoe som er 1 cm dyp. Alternativt kan du opprette et grunt, men bred planting bassenget som er 1 cm dyp. Bassenget bør være omtrent 6 til 10 inches bred.

•  Plasser to eller tre bush zucchini frø i en løs gruppe inn i planting fure, flat side mot bunnen av furen, avstands ekstra frø klynger hver 24 til 36 inches, ifølge University of Illinois Extension. Hvis du plante frøene i et basseng, plasserer fire eller fem frø i planting bassenget. Ytterligere bassenger må være adskilt 3 til 4 meter fra hverandre.

•  Skyv jord tilbake oppå sådd bush squash frø, slik at bare en tomme av jord hviler over dem. Tamp jord ned over frøene med baksiden av hoe blad. Dusje vann over radene eller bakker for å fukte jorden til en dybde på 2 til 3 inches.

•  Tynne ut frøplanter i bassenger når de er ca 2 til 3 inches høy, slik at bare to eller tre av de sunneste jakt planter forbli.

•  Overvåk jordfuktighet rundt busken zucchini planter og holde dem jevnt fuktig. Supplere naturlig nedbør over vekstsesongen etter behov, slik at jorda er aldri tørr heller ikke soggy. Lå en 2-tommers mulch lag over bart hagejord for å hindre ugress og for å bevare fuktigheten i jordsmonnet i vegetabilske bed. Hold mulch seks inches bort fra midtstammen og kjernen av buskete plante for å hindre stilk råte problemer.

•  Kutt av små zucchini frukt for innhøstingen med en kniv etter at plantene begynne å produsere blomster. Speide anlegget hver og en til to dager for å se etter innhøsting store squash å plukke. En ideell avling størrelse er 6 til 8 inches lang og 1 til 2 inches i diameter. Når en blomst blir bestøvet av bier, er de resulterende zucchini klar for innhøsting 07:56 dager senere hvis sommerværet er varmt, ifølge University of Illinois. UI Extension horticulturist Jeff Rugg anbefaler høsting ofte gjennom hele sommeren så plantene fortsette å blomstre og produsere mer frukt. Hvis du lar zucchini vokse seg stor med tøffere kjøtt, færre blomster og frukter utvikle senere at planten.

•  Plukk zucchini frukt frem til planten visner og dør av overdreven tørke eller til den er drept av den første høsten frost.

Tips og advarsler


  • Bush zucchini røttene vokser grunt i jorda, så hakke lett å fjerne små ugress slik at du ikke bryte vegetabilske plantenes røtter.
  • Bladet stammer på bush zucchini plantene er foret med fint sandpapir-lignende bust, så bør du vurdere iført hansker eller lange ermer når lutende og søker etter blomster og squash å kutte og innhøsting. Noen mennesker kan utvikle en mild betennelse på bar hud som gnir mot kløende stilker og blader.
  • Agurk biller og squash bugs er to skadeinsekter som ofte hjemsøker alle typer sommer squash planter. Hvis funnet, bruke en passende plantevernmiddel eller organisk kontrollmetode. Prøv ikke å drepe honningbier, men; de spiller en nøkkelrolle i pollinerende blomster. Uten dem, kan dine kvinnelige zucchini blossoms aldri utvikle seg til frukt.