Hovudside

Hvordan Grow Klatring Grønnsaker nærheten av et hus

by Walther

Hvordan Grow Klatring Grønnsaker nærheten av et hus

Ikke alle har en halv acre bak huset for å plante en viltvoksende, mangefasettert grønnsakshage, bær patch og frukthage. Mindre hager er også lettere å stelle, og generelt tar mindre tid. Du kan maksimere produktiviteten til enda en veldig liten hage med "vokser vertikalt", eller la Vining grønnsaker til å vokse opp i stedet for ut. Sør- eller vestvendte steder kan være mest solrike, men i enkelte klima vil de være for varmt for sommer grønnsaker. Fullt vurdere situasjonen før de bestemmer hva du skal plante og hvor nøyaktig å plante den.

Bruksanvisning


•  Velg en planting området som får masse full sol, minst seks til åtte timer per dag. Planting området kan være hvilken som helst lengde, men må være minst tre eller fire dyp. Sørg for at det er tilstrekkelig plass til å møte behovene til de plantene du ønsker å vokse.

•  Velg plantestøtter som passer den tilgjengelige plassen og også tillate god plass for plantevekst og god luftsirkulasjon rundt planter. Plant på eksisterende gjerder også, noe som kan øke privatliv og estetisk appell.

•  Dig og slå over jorden til en dybde på minst 10 til 12 inches. Legg 2 til 4 inches av kompost og annet organisk materiale over hele planting området. Blande jord og endringer grundig.

•  Oppreiste anlegget støtter hvor de vil stå for sesongen. Sørg for at de er skikkelig satset eller på annen måte godt støttet, for å tåle vekten av voksende vegetabilsk planter.

•  Plant grønnsaksfrø og transplantasjonsstart planter når jorda er grundig varm i løpet av våren. Lokal grønnsaker i den mest egnede område for hver rekke, som grenser til hage bærere. Vanne både frø og transplantasjoner grundig.

•  Etter vegetabilsk planter er godt i gang, i to eller tre uker, gjelder en god generell hage gjødsel som 10-10-10 tilknytning til roten områder og nøye klø den ned i jorda. Ikke forstyrr eller skade planterøttene. Vann grundig, soaking hele planting området.

Tips og advarsler


  • Hvis jord ved siden av et hus er begrenset, utvide din vertikale grønnsakshage ved å legge halv vin fat eller andre store beholdere som er store nok til å inneholde plante støtter.
  • Ulike pole bønnesorter, vining eller ubestemte tomater og agurker er sommer grønnsaker godt egnet for vertikal dyrking.
  • I områder med en lang sommer voksende sesongen prøve vinter squash, gresskar, gresskar og også cantaloupe og andre meloner - squash slektninger - på gjerder eller svært store, solide støtter eller gjerder. Individuelle frukt må støttes med strimler av netting eller gamle strømpebukse.
  • Erter - inkludert sukkererter, engelsk erter og blomstring søte erter - er kjølig vær planter ideell for vertikale støtter.