Hovudside

Er Fig Trees Invasive?

by Walther

Er Fig Trees Invasive?

Fikentrær for det meste ikke er invasiv i Nord-Amerika på grunn av miljøkrav til sin vekst; men gjør unntak finnes.

Weeping Fig


Gråtende fig har potensial til å bli invaderende i Florida. Selv om ikke ennå oppført som invasiv grunnet dens fravær fra urørte naturområder, har fruktene av planten blitt funnet spirende i deler av sør-Florida, ifølge University of Florida IFAs Extension. Forlengelsen advarer om at dette betyr at den gråtende fig har potensial til å spre seg og bli en luke.

Spiselig Fig Trees


Spiselige fikentrær (Ficus Carica) vil bare vokse i soner 7a gjennom 10b, ifølge Purdue University Extension, og fiken er både frost og fryse sensitive. Til tross for disse begrensende faktorer, University of Georgia Center for Invasive Species og Ecosystem Health lister spiselige fiken som invasiv i Nord-Amerika.

Laurbær Fig Trees


Innenfor delstaten Florida, er laurbær fig anses invasiv. University of Florida IFAs Extension tilskriver invasiv potensialet i laurbær fig til utilsiktet innføring av veps som pollinerer treet. Chinese banyan (Ficus microcarpa) har en lignende historie av invasivitet i Hawaii og Florida, bemerker biologiske ressurser Division of the United States Geological Survey.