Hovudside

Hvordan styrke Vegetabilske Planter

by Walther

Hvordan styrke Vegetabilske Planter

Unge vegetabilske planter trenger for å vokse seg sterk hvis de kommer til å overleve når du planter dem utendørs i løpet av våren. Sterkere planter vil være mer i stand til å avverge sykdom og overleve vind og andre elementer av Mother Nature. Før du planter frøplanter utendørs, må du herde dem. Etter denne prosessen kan bety forskjellen sunne planter og svake.

Bruksanvisning


•  Kjør hånden, en pinne eller stykke papir over toppen av unge planter som du har innendørs. Gjør dette et par ganger om dagen, eller tar sikte på en sakte snu fan i deres retning for noen få minutter om dagen. Dette vil hjelpe plantene produsere cytokinins. Denne klassen av hormoner hjelper plantene vokser kraftigere, stammer stockier.

•  Stopp fôring og kutte ned på vanning én uke før du transplantere dem inn i hagen. Dette vil bidra til å forberede dem for tørkeforhold.

•  Ta plantene utendørs i flere timer hver dag når været blir varmere, ca to uker før du ønsker å plante dem i bakken. Legg dem i et skyggefullt sted, under en stor skygge tre eller i en overbygd veranda. Skulle kraftig regnvær begynne, ta plantene tilbake innendørs. Dette vil hjelpe dem å bli vant til å være utendørs. Det vil ikke være slik et sjokk på deres system for å plutselig bli plantet i hagen.

•  Vann med en blanding av to gram av natron og 1 liter vann i vannkanne. Dette vil midlertidig stoppe plantene fra å vokse, men vil øke plantenes styrke til å overleve utendørs.

Tips og advarsler


  • Vanne plantene jevnlig, og ikke tillate dem å wilt. Dette vil oppmuntre rotsystemer å vokse seg sterk.
  • Mate plantene med en gjødsel som har fosfor og kalium. Dette bidrar til å fremme tykke cellevegger. Les etiketten retninger for riktig mengde og hvor ofte du trenger å bruke den.