Hovudside

Hva å gjøre etter mitt Calla Lily Blooms?

by Walther

Hva å gjøre etter mitt Calla Lily Blooms?

Calla liljer er grasiøs, svane-lignende blomster på planter med sverd-formet, blanke, grønne blader, ofte med lettere flekker. Calla liljer blir ofte kalt stuekala, men er verken Arums eller liljer. Planten vokser fra jordstengler. Calla liljer krever fuktig jord og full sol for å trives. De er opprinnelig fra Sør-Afrika, hvor det er klassifisert som et ugress, og trenger varme temperaturer og begrenset eksponering mot frost.

Calla Plant


Calla liljer kommer i mange blomsterfarger. Hvitt er en av de mest vanlige farger, men fersken, rosa, rødbrun, gule og kremsorter også eksisterer. Blomstene av de fleste farger har en subtil søt duft. Plantene er ikke vinter-hardføre i de fleste soner, og vil dø tilbake når temperaturen synke i høst. Plantene er hardføre i Jordbruksdepartementet soner 8 til 10, og vil overleve hele året. Bladene er lang og bred og vokse vertikalt fra bunnen av anlegget. Bladene danner uker før de første knopper vises i tidlig på våren.

Blomstring


Blomster vises i midten til slutten av våren i de fleste regioner. De begynner å blomstre ca 8 uker etter at de er plantet. Trompet-lignende blomster vare i opptil to uker, og deretter gradvis. Deadhead, de blomstrer når de visne, men beholde bladverket på plass slik at det fortsetter å samle solenergi til å lagre i jordstengler for neste sesong. Rotstokker er viktige lagringsorganer for anlegget og hold karbohydrater for dannelsen av blomstrer neste år.

Overvintring


Klipp av bladverket når det begynner å gul og henge på sensommeren til tidlig høst. Hvis du er i det varme soner, plasserer tre inches av mulch over plantene for å beskytte dem fra begynnende lave temperaturer. Trekk mulch vekk fra plantene som de begynner å re-spire i vinter. I alle andre soner, grave jordstengler opp og la dem tørke for et par dager. Børste av skitt og lagre dem i torvmose i en papirpose på et sted hvor det er 50 til 60 grader Fahrenheit og tørr.

Planting


Plante Calla Lily jordstengler når all fare for frost er over. Temperaturen bør være minst 55 grader Fahrenheit. Plante rotstokker 4-6 inches dyp og 1 til 2 meter fra hverandre; plante dem ganske dypt for å bidra til å gi støtte for den høye stengler og tunge blomster. Før planting, arbeide i organisk materiale som kompost, og sørge for at drenering er tilstrekkelig. Gjødsle med en 5-10-5 eller 5-10-10 plante mat våren.