Hovudside

Farene ved Nylon kjøkkenutstyr

by Walther

Farene ved Nylon kjøkkenutstyr

Nylon brukes til å konstruere kjøkkenutstyr som spatler, visper og slotted skjeer i flere farger og konfigurasjoner, noen ganger selges i sett. Hvis du eier eller planlegger å kjøpe noen av disse kasseroller, bør du være oppmerksom på at noen av disse nylon kjøkkenutstyr kan ha skjulte farer, spesielt hvis de smelter.

Diaminodifenylmetan


Diaminodifenylmetan, også kjent som DDM eller metylendianilin, er en kjemisk noen ganger brukes som et epoksy herdemiddel. Spor av dette stoffet er brukt i noen nylon kjøkkenutstyr, spesielt svart nylon kjøkkenutstyr. Mens tilfeldig eksponering bærer lite, om noen risiko, nærvær av kjemikaliet i plast som brukes for tilberedning av mat reiser noen bekymringer. De fleste nylon kjøkkenutstyr funnet å inneholde DDM er produsert i Kina.

Spesifikke Bekymringer


En viss form for DDM er oppført som kreftfremkallende ved CDC. Forskere fra Centers for Disease Control and Prevention har studert problemet i flere år, og fast bestemt på at eksponering for DDM forårsaket svulster hos rotter, samt skrumplever og leversvulster. Flere nylig, etter en tilbakekalling av flere kjøkkenutstyr for økte nivåer av DDM, har EU gått ut mot bruk av kjemikalier som DDM i matlaging verktøy, på grunn av den potensielle kreftrisiko. Risikoen forblir liten, som rottene i CDC studien fikk meget store direkte doser, men risiko eksisterer.

Varmevurderinger


Ikke alle nylon kjøkkenredskap har den samme grad av varmemotstandsevne. Hvis du kjøper et redskap med lav varme motstand, kan plasten smelter og forurense matvarer. Når du kjøper nylon kjøkkenutstyr, alltid se etter den varme vurdering på pakken. Redskaper bør ha evnen til å tåle minst 450 grader Fahrenheit. Hvis du ikke kan finne en varme vurdering på pakken, er nylon redskap sannsynligvis ikke varmebehandlet, noe som indikerer en lav varme motstand. Bruker aldri smeltet nylon kjøkkenutstyr.

Sprekker


I motsetning til rustfritt stål bestikk, nylon kjøkkenutstyr knekke lett. Når dette skjer, kan matrester bli fanget i de små sprekker og forbli der selv som du flittig rengjøre kokekaret. Etter de matrester råtner, kan de forurense andre ferske matvarer som du unsuspectingly bruke redskap i fremtidige matlaging prosjekter. Hvis du oppdager sprekker i noen av dine nylon kjøkkenutstyr, kast dem på en gang.