Hovudside

Hva er Dettol væske brukes til?

by Walther

Dettol er en konsentrert antiseptisk desinfeksjonsmiddel. Det gir beskyttelse mot bakterier som kan føre til sykdom og smitte, og har mange medisinske og husholdning bruker.

Hva er Dettol?


Den aktive ingrediensen i Dettol væske er en aromatisk kjemisk stoff som kalles chloroxylenol, som utgjør 4,8 prosent av Dettol totale løsningen. Det resterende er en blanding av furuolje, isopropanol, lakseroljesåpe, karamell og vann.

Førstehjelp


Dettol væske brukes først og fremst som en førstehjelp tiltak for å behandle kutt, skrubbsår og biter. Det fortynnes med vann og påføres direkte på huden.

Husstand Desinfiserende


Væske Dettol kan også brukes som et generelt desinfeksjonsmiddel i hjemmet. Det er vanligvis brukes i bad og kjøkken hvor bakteriene som er mest utbredt.

Andre bruksområder


Dettol er også ofte brukt i Australia for å drepe cane padder, som er et skadedyr. Når padder er sprayet eller tørkes med væsken, blir Dettol raskt absorbert gjennom toad hud, forårsaker død.

Advarsler


Dettol bør ikke svelges eller påføres huden ufortynnet. I tillegg kan overskudds bruk føre til hudirritasjoner eller bakterier motstand.