Hovudside

Kan du regrow en Amaryllis?

by Walther

Kan du regrow en Amaryllis?

Native til tropisk klima, amaryllis blomster blomstre i vinter. Som potteplanter, disse pærene legge lyse farger til boliger i nordlige klima i vintermånedene. De trompetformede blomster blomstre på kjøttfulle grønne stilker omgitt av lange, strap-formede blader. I stedet for å forkaste en amaryllis våren når det slutter å blomstre, tvinge den inn i en dvalen periode og regrow det for neste vinter.

Blooming Periode


Hold denne tropiske skjønnhet innendørs i et lyspunkt med filtrert sollys der temperaturen holder seg mellom 65 og 70 F. Vann pottene når jorda begynner å føles tørr under fingrene dine og la dem renne godt. Gjødsle amaryllis hver uke, mens det er i blomst ved hjelp av en balansert 10-10-10 gjødsel. En pære vanligvis produserer 05:56 blomster i en enkelt vekstsesong. Når blomstene visne, pærene regenerere for neste sesongs vekst.

Forbereder pærer


Som andre pærer, amaryllis planter er avhengige av bladene for å fange og overføre næringsstoffene fra solen inn i roten. Når blomstene dø i slutten av vinteren og tidlig på våren, kutte stilkene på jord linje, men la bladverket. Plassere anlegget i et solrikt sted innendørs og flytte den utenfor som været varmes til 65 F og over. Hold amaryllis vannes for å støtte bladene i denne kritiske pære utviklingsperioden. Klipp av bladene når de naturlig blir brune på anlegget.

Tvinge Dormancy


Når du fjerner løvverk, tvinge pærer inn i en dvalen periode. Amaryllis pærer dra nytte av en dvalen periode som varer åtte til 10 uker. Etter fjerning av løvverk, stoppe vanning å la pærene å tørke ut. Plassere pottene i et dimmet rom med temperaturer mellom 40 og 55 F. Du kan også fjerne pærene fra potten og pakk dem i torvmose i løpet av dvalen perioden.

Reblooming Amaryllis


Repot amaryllis etter dvalen periode. Lyspærene blomst seks til åtte uker etter du planter dem. Når voksende amaryllis for julesesongen, for å plante fremover har disse fargerike blomster blomstre i tid for festligheter. Plante amaryllis i en pott 2 inches større enn pære. Bruk potting jord. Plasser pærene i potten slik at den nederste halvdelen er dekket av potting jord og den øverste halvdelen av pære forblir eksponert. Hold jorden fuktig og returnere amaryllis til et sted som holder seg på 65-70 F.