Hovudside

Slik fjerner misfarging fra Antique Porcelain

by Walther

Slik fjerner misfarging fra Antique Porcelain

Porselen finnes over mange hjem, som folk har ofte retter, inventar eller pyntegjenstander laget av det. Antikk porselen er spesielt vanlig i eldre boliger siden badekar og vask ble vanligvis laget av porselen, i stedet for glassfiber ofte brukes i dag. I løpet av årene, kan porselen bli misfarget på grunn av dens overflate Oppruing, vanlig bruk eller mineralforekomster. Hvis antikk porselen er farget, er det flere måter du kan få den tilbake til sin normale glans.

Bruksanvisning


•  Bland din egen løsning for å fjerne flekker fra antikk porselen. I en liten kopp eller bolle blande en kvart kopp av kremen av tartar, og en spiseskje eller to av hydrogenperoksid for å danne en tykk pasta. Alternativt kan du blande en 1/4 kopp boraks og nok frisk sitronsaft for å danne en tykk pasta.

•  Bruk en syrlig renere i stedet for hjemmelaget rengjøringsmiddel hvis antikk porselen du prøver å rense er et bad eller kjøkken ligaen eller har flekker forårsaket av hardt vann innskudd. Slike rengjøringsmidler, inkludert Scum Cutter og Tilex, kan bli funnet på mange dagligvarebutikker og supermarkeder. Hvis misfarging er mange år gammel, kan du bruke en kommersiell styrke rengjøringsmiddel som er trygt for porselen.

•  Scrub din valgte cleanser på de misfargede områdene av antikk porselen med en ikke-slipende svamp, håndkle eller myk-stritter tannbørste. Vær forsiktig med å skrubbe for hardt, og gummihansker mens du søker løsningen. For vanskelige flekker, dekke porselen i blandingen og la den sitte til den er tørr.

•  Skyll løsningen fra antikk porselen med lunkent vann. Hvis det er mange lag av flekker, kan du gjenta skrubbeprosessen.

Tips og advarsler


  • Unngå å bruke skureprodukter på antikk porselen. Når den normalt glatt overflate av porselen blir ru, tiltrekker det skitt og flekker lettere og blir mye vanskeligere å rengjøre.
  • Cream of tartar kan finnes i baking midtgangen i de fleste dagligvarebutikker. Se etter hydrogenperoksid på apoteket område av dagligvare historie, og boraks i vaskerom produkter 'midtgangen.
  • Les rengjørings etiketten nøye slik at du ikke bare vet hvordan du bruker produktet trygt, men også for å sikre at produktet ikke vil ødelegge din antikk porselen.