Hovudside

Brune kanter på bladene av potteplanter

by Walther

Brune kanter på bladene av potteplanter

Brune blad marginer og tips plage mange potteplanter. Det er flere årsaker, som alle er ganske enkel å rette opp. Når du oppdager disse brune, skarpe deler på plantene dine, er det akseptabelt å klippe dem bort som det er dødt vev. Men hvis problemet ikke er løst, kan de gå tilbake, eller hele anlegget kan lide og dø.

Fuktighet


De fleste potteplanter er innfødt til et tropisk miljø, og det er derfor de vanligvis trives i temperaturkontrollerte omgivelser i hjemmet ditt. Den ene tingen som mangler i de fleste hjem er fuktighet. Fuktighet er en viktig komponent til en sunn potteplante og har lite å gjøre med hvor mye vann du gir den. Fuktighet som er for lavt kan føre bruning av bladene rundt kantene. Avhjelpe situasjonen ved å øke luftfuktigheten i hjemmet ditt med en luftfukter eller ved å plassere anlegget på småstein i en skuff fylt med vann. Småstein holde bunnen av potten ut av vannet, slik at anleggets "føtter" ikke forblir våt. Fordampningen av vannet i magasinet hever fuktigheten rundt planten.

Spring Vann


Hvis kantene på huset ditt plantens blader er bruning, kan den skyldige være din kommunalt vann fra springen, som kan inneholde bor, fluor og klor som skape kaos med planter. Den enkleste løsningen er å vann med flaske destillert vann, brønnvann eller fanges opp regnvann. Vokt dere for å bruke vann som har blitt behandlet med vann myknere, så vel, da disse utnytte salter, også en gjerningsmann i brune blader. Over vekkende, forårsaker rot råtne, kan også være å klandre for tips brenne og brune marginer.

Salter


Salter er etterlatt av vann myknere og kunstgjødsel. Overfôring og under-vanning stueplanter kan etterlate salter som forårsaker tips brenne på bladene. Planter som vokser naturlig utendørs blir spylt av regn, som vasker overflødig salt ut av jorda. Se etter en crusty hvitt eller gulaktig rester på toppen av anleggets jord eller på stilkene å avgjøre om salter er årsaken til houseplant brune kanter. Potte med frisk jord om nødvendig.

Vaske Planter


Gi plantene dine et bad gang en stund. Skitne, støvete blader kan understreke en plante som sine "porene" blir tilstoppet, og de er ikke lenger i stand til photo lys. Vask ikke-hårete blader planter med en klut eller myk svamp og lunkent vann; hårete planter bør lett dusted med en ren klut. Eller sette dem i dusjen med dusjgarnityr satt til en mild tåke og vannet lunken. Dusje dem av, roterer for å få hele anlegget, deretter la den sitte og avløp i fuktig dusj miljø for et par timer. Vask plantene dine med noen måneder for best resultat.