Hovudside

Skygge-Loving Evergreen Trees

by Walther

Skygge-Loving Evergreen Trees

Eviggrønne trær kan gi en skvett av liv og farge til landskapet når som helst på året, men forholdene er ikke alltid optimal for evergreens. Mest trives i full sol, og finne den rette treet for et skyggefullt område kan være en utfordring. Det er en håndfull av evergreens som trives i skyggen, selv om, og velge det riktige for et område er avgjørende.

Japansk Plum Yew


Den japanske plomme barlind er en liten eviggrønt tre som kan tolerere lyssky og delvis skyggefulle forhold. Det kan dyrkes som en stor busk, men når de er riktig trent og beskjæres, kan det bli et tre som til slutt når 20- til 30-meter høy. Hardy hele US Department of Agriculture (USDA) Soner 6 til 9, kan den japanske plomme barlind plantes i sone 5 hvis riktig plantet i et område som er beskyttet mot vind og vintervær.

I tillegg til å trives i skyggefulle forhold, er den japanske plomme barlind varme og tørke tolerant, så vel som å være i stor grad sykdom og motstandsdyktig mot skadedyr. Det er en ekstremt langsom voksende tre, og kan ta opp til 10 år for å vokse til en høyde på bare 4 meter. Treet har fått navnet sitt fra plommelignende frukter som det bærer; når moden, fruktene er spiselige.

Østlige Hemlock


Den østlige Hemlock er en stor, barskog eviggrønne som trives i delvis skygge og vil lide hvis plantet i fullt solen. Unge, små trær kan selv dø hvis den utsettes for fullt sollys.

Eldre trær kan nå høyder på mellom 60 til 80 fot, men disse saktevoksende trær kan ta opptil 20 år å nå halvparten høyde. Saktevoksende men lenge levd, disse trærne modnes på mellom 200 og 300 år gammel. Bladverk er anordnet slik at de grønne nåler er parallell med bakken, og trærne sport noen av de minste kjegler i bartre-familien. Flere ulike sortar er dyrket, inkludert Aurea, som har blader som er gul når unge. Native til de kjølige, fuktige bakken av den østlige amerikanske og kanadiske fjellene, er den østlige Hemlock vurdert for USDA soner 3 til og med 7.

Wild Olive


Vill oliven, også kjent som devilwood, er en liten eviggrønt tre som trives i delvis eller full skygge. Under ideelle forhold kan det nå en høyde på opp til 50 fot, men er typisk modnes på mellom 10 til 20 meter, med en spredning på mellom 8 og 15 meter.

Bladene er skinnende og læraktige, lang og slank. Treet blomster med duftende, kremhvite blomstene begynner på senvinteren og fortsetter utover våren før du slår opp i små, mørke frukter. Tolerant av en rekke forskjellige grunnforhold, er det vill oliven vurdert for USDA soner 5 til 9, selv om det er bare hjemme i soner 8 og 9. Lukter søtt og velduftende når i blomst, krever vill oliven lite vedlikehold gang etablert.