Hovudside

Best etterfølgende planter

by Walther

Best etterfølgende planter

Accenting en planter boks, container hage eller skrå blomsterbedet kan være enkelt når den rette etterfølgende planter brukes til å legge til tekstur og dimensjon til plass. Stole på disse feiret sprawlers å skape en langvarig, problemfri skjerm i planter eller hage. Mange, slik som engelsk eføy, gir nesten ettåring skjønnhet til uterom.

Bacopa (Sutera grandiflora)


Bacopa er en øm årlig tilgjengelig i liten rød, rosa, blå-lavendel eller hvite blomster. De ørsmå knopper skiller seg ut som stjerner mot et hav av mørk grønn. Trives i full sol til moderat skygge, vil de hardføre bacopa blomstre og re-blomst hele sommeren, uten mye oppstyr. Vedlikeholde selv jordfuktighet for best resultat, så denne skjønnheten vil sti opp til en fot i lengde, avhengig av art.

Flekket deadnettle (Lamium maculatum)


Ikke la det vanlige navnet på denne lille sjarmøren lure deg. Flekket deadnettle er en nydelig, delikat plante som produserer hjerteformede blader langs en tynn stilk. Dette etterfølgende anlegg kan skilte med vakkert uregelmessige blomster i nyanser av lilla, rosa og hvitt. Bladene er ofte lys i sentrum, dypere nær kantene. Ofte, blomstene har sølvfargede flekker. I del sol til full skygge, disse raskt voksende stauder er perfekt som mounding bunndekke eller for spilling over beholdere.

Følgende petunia (Calibracoa)


Petunia er en av de mest populære utplantingsplanter i USA. For en foss effekt i containere og blomsterkasser eller for et hav av fargerike bunndekkende, telle på Calibracoa. Vanlig tilgjengelige i serien, for eksempel Million Bells, Lirica Dusjer og ColorBurst, miniatyr følgende petunia blomstrer i omtrent alle tenkelige nyanse. Foretrakk full sol og fuktig jord, vil disse hardføre stauder trives hele vekstsesongen.

Engelsk eføy (Hedera helix)


Mye brukt for bunndekkende, vertikale hage og containere, er Hedera helix en allsidig og nesten uforgjengelig etterfølgende anlegg. Tri-tipset, blanke blader kommer i rike varianter av greener, noen ganger spraglete med krem. Miniatyr eller dverg varianter, for eksempel Conglomerata og Minima, har små blader en 1/2-tommers i bredden som er i overensstemmelse pent til mer kompakte mellomrom. Vær oppmerksom på at engelsk eføy vokser kraftig og stier på ubestemt tid, med mindre trimmet. På pluss-siden, er lite vanning er nødvendig for å holde engelsk eføy ser levende og vakker. Engelsk eføy blir ofte dyp rød i høst, og legger til gull, brune og røde av sesongen.