Hovudside

Hva er raffinert Kamfer?

by Walther

Hva er raffinert Kamfer?

Kamfer er en organisk forbindelse naturlig forekommende i kamfer laurbær. Kamfertre er funnet i regioner i Asia som Japan, Taiwan og Kina. Det er renset og raffinert til bruk i mange husholdningsprodukter.

Beskrivelse


Tre er dampet av kamfer laurbærtreet for å produsere en damp, deretter krystallisert og oppvarmet med trekull for å produsere et hvitt, gummilignende produkt. Den har en sterk lukt og er brannfarlig.

Legemidler


Kamfer er mye brukt i ledd- og muskelrettsmidler som Vicks Vapo Rub og hoste og kaldt medisiner. Smertestillende produkter som Campho-Phenique og noen farmasøytiske produkter inneholder også kamfer.

Husholdningsprodukter


Plast, insektmidler, neglelakk, møbler polsk og gnager avvisende alle inneholder en prosentandel av kamfer.

Betraktninger


Medisinske og husholdningsprodukter, med kamfer som en ingrediens, må holdes unna barn og kjæledyr. Eksponering for giftige nivåer av kamfer kan føre til kvalme, oppkast, slimhinneirritasjon, magesmerter og kramper. Andre symptomer som svimmelhet, hodepine og forvirring er også knyttet til toksisitet. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart i et akuttmottak hvis kamfer forgiftning mistenkes.

Advarsler


Gravide kvinner bør være spesielt forsiktige ved bruk av kamfer relaterte produkter. Fosterdød ha blitt forårsaket av kamfer forgiftning.