Hovudside

Hvordan du oppbevarer varme eller kalde Kokt mat i kjøleskapet

by Walther

Hvordan du oppbevarer varme eller kalde Kokt mat i kjøleskapet

Rester etter lunsj er kanskje ikke den mest tiltalende valg for mer enn den åpenbare grunnen, ifølge mattrygghet ekspert Morton Satin. I "Food Alert! The Ultimate Source for mattrygghet, "Satin bemerket at 30 til 50 prosent av husholdningene ikke vet hvor kult kokt mat til å lagre dem skikkelig i kjøleskapet, vil 20 prosent beholde sine kjøleskapstemperatur for høy, og 40 prosent lagrer ikke left matvarer i riktige beholdere. Feil oppbevaring for varm eller kald mat kan føre til matbårne sykdommer, inkludert botulisme og salmonella. Lær noen grunnleggende ferdigheter for lagring av matvarer i kjøleskapet for å unngå å bli syk.

Bruksanvisning


•  Installer et kjøleskap termometer på øverste hylle i kjøleskapet. Sørg for at den holder seg nær til kjøleskapsdøren. Opprettholde temperaturen i kjøleskapet på 40 grader Fahrenheit for sikker oppbevaring av mat.

•  Plasser varm mat direkte inn i kjøleskapet når de er avkjølt nok til å ikke lenger produsere damp eller innen to timer med matlaging. Plasser beholdere av varm mat i isen eller et isvannbad å kjøle matvarene hvis du må plassere varm mat i kjøleskapet umiddelbart. Matvarer må avkjøles fra 140 F til 90 F i løpet av to timer og ned til 40 F etter seks timer med kjøleskap.

•  Del store mengder varm mat i mindre porsjoner og overføre dem i små, grunne, lufttette beholdere. Plassere containerne på de øverste hyllene i kjøleskapet over noen rå mat. Dette hindrer rå mat juice drypper ned på tilberedt mat og forurenser dem.

•  Hold lunsj kjøtt i kjøttskuffen i kjøleskapet uåpnet i opptil to uker, og i tre til fem dager en gang åpnet. Butikken skiver lunsj oster i opptil to uker.

•  Lagre stekt kjøtt og fjærkre i kjøleskapet i tre til fire dager, kokte stuinger og ris for to til fire dager, kokte grønnsaker og supper for en til tre dager. Andre matvarer, som for eksempel kokt skinke kan lagre i kjøleskapet i 3-7 dager. Bruk lufttette beholdere, plastfolie, plastposer, folie eller plastfolie når tørrmat.