Hovudside

Hvordan du rengjør en elektrisk ovn

by Walther

Elektriske ovner bør rengjøres før starten av hver fyringssesong. Skitt og støv er de verste fiender av din ovn. Heldigvis er det få bevegelige deler og elektriske ovner er konstruert for rask rengjøring. Ovnene har ingen brennere å rengjøre eller drivstoffledninger å tendens til. Hele rengjøring prosjektet vil bare ta et par minutter, men det kan ende opp med å spare deg mye penger i unødvendige reparasjonskostnader på grunn av omsorgssvikt.

Bruksanvisning


•  Slå av strømtilførselen til ovnen. Det vil være en rød-bryter, i likhet med en vanlig husholdning lysbryter, nær ovnen enten monteres på veggen eller i ovnen. Snu bryteren av for å koble fra strømmen til ovnen.

•  Løft viften tilgangspanelet døren opp og trekk døren vekk fra ovnen. Trekk filteret ut av ovnen. Inspisere filteret og erstatte filteret hvis skittent.

•  Bruk vakuum til å rense ut skitt, smuss og støv fra innsiden av ovnen. Vakuum spesielt rundt viften hjulet og kupé. Du kan bruke en stiv tannbørste til å skrubbe støvet av viften hjulet mens støvsuging. Vær forsiktig så du ikke skader noen ledninger under støvsuging inne i ovnen.

•  Kontroller ledninger rundt viften hjulet og spoler. Stram noen terminaler som har blitt løst med en Phillips-skrutrekker. Sjekk belte som driver viften for frynser eller skade. En kvalifisert HVAC tekniker skal erstatte noen ledninger eller belter i ovn.

•  Gå rundt til alle varmeovner i hjemmet og rengjør dem. Bruk en flat skrutrekker til å fjerne skruene som fester register grill til veggen eller gulvet. Sett forsiktig sugeslangen så langt inn i kanalen som mulig og vakuum så mye støv fra innsiden av kanalen som du kan få.

•  Still register tilbake på plass og sikre registeret ved hjelp av de to festeskruene. Gå tilbake til ovnen og sette ovnen filteret på plass. Sett på tilgangspanelet ved å stille panelet i det nederste sporet og senke panelet på plass. Slå på strømmen igjen til ovnen.

Tips og advarsler


  • Når du skifter ovn filtre, vurdere å tilbringe et par mer dollar på et HEPA filter. HEPA filter bidra til å forbedre luftkvaliteten i hjemmet ditt.
  • Endre ovn filtre en gang i måneden i løpet av fyringssesongen.
  • Slå alltid av strømmen til ovnen før du utfører service.