Hovudside

Hva Måned Har en Peach Tree Bloom?

by Walther

Hva Måned Har en Peach Tree Bloom?

Mens navnet fersken treet (Prunus persica) maner visjoner av grener lastet med fuzzy, saftig frukt, en fersken tre bjørner attraktive rosa blomster verdt å merke seg. Som medlem av rosefamilien og nært knyttet til aprikoser, plommer og moreller, består av en fersken treet blomst fem kronblader rundt en dusk av pollenbærere. Det nøyaktige tidspunktet for fersken blomstring varierer over hele USA etter breddegrad og høyde.

Fersken voksende regioner


Fersken trær vokser godt hvor varme-til-varme somre er relativt tørr, men vintrene utpreget kaldt. De fleste fersken trær vokser i US Department of Agriculture Plant hardførhet Soner 5b om 8a. Vintertemperaturer lavere enn minus 15 grader dreper fersken knopper. Imidlertid må fersken trær motta rikelig chilling å produsere blomster etter vinteren. Mellom 600 og 900 timer med temperaturer mellom 32 og 45 grader om vinteren er nødvendig for blomstring til å skje. Omfattende avl har ført til noen lav-chill "fersken trær vokser i soner 8b og 9 hvor bare 300 til 500 chilling timer oppstå.

Måneder med Blomstrende


I sørlige USA, fersken trærne begynner blomstringen i slutten av vinteren, så tidlig som i slutten av februar i USDA sone 8 og 9. I sone 7, blomstrende starter i midten av mars. Lenger nord, de blomstrende perioden forsinkelser til slutten av mars, med trær i sone 5, den nordligste utstrekningen av hardførhet, blomstrende er i tidlig til midten av april. Fersken blomstre senere enn pæretrær, men likevel tidlig nok i året som utidige frost og fryser drepe dem.

Faktorer som påvirker Blossom Tid


Kjølig, skyet vær i slutten av vinteren og tidlig på våren forsinker fersken trær 'blomstring dato. Når blomstene åpne, forlenger samme kjølig vær blomstre displayet. Omvendt, beveger uvanlig varm og vindfullt vær opp fersken blomstrende tid. Fersken trær vokser i lavere høyde blomst før de høyere opp. Innenfor en hage, trær plassert i en lun, varm flekk, for eksempel på den sørlige siden av en bygning eller vindfang, blomst tidligere enn fersken trær i åpne, synlige steder.

Peach Blossoms og Bees


Mens sen frost drepe blomster eksponert på fersken greiner, avskrekker det kalde været honningbier fra pollinerende blomster. Bier trenger sollys og varme å fly og være aktiv. Hvis fersken blomstre under en usedvanlig kjølig periode på to uker, kan bee pollinering slippe, som fører til en redusert frukt avling.