Hovudside

Ideer for å få Red Flekker Ut av Carpet

by Walther

Ideer for å få Red Flekker Ut av Carpet

Røde flekker fra vin, juice og annet søl er alarmerende når de skjer, spesielt på en lys-farget teppe. Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å redusere forekomsten eller helt eliminere disse flekkene, spesielt hvis du ta affære med en gang. Hvis en metode ikke klarer å fjerne flekken, prøve en annen.

Skade kontroll


Så snart utslippet skjer, prøve å begrense skaden ved hjelp av en ren klut eller papir håndkle til blot flekken. Unngå å gni flekken inn i teppet fiber - bare bruke klut til å absorbere så mye av utslippet som mulig. Jo før du kommer til flekken, jo lettere vil det være å få det ut.

Hjem Utbedring


Et godt hjem rette for flekker, spesielt rødvin søl, er salt. Helle salt over flekken og la det stå i minst 6 timer eller over natten. Saltet vil ta på seg en rosa skjær hvis det er snylting flekken ut av teppet. Sug opp salt, forhåpentligvis tar flekken med det. Hvis noen av flekken restene, hell club soda over det, blot det, helle salt på den og igjen støvsuge det opp når det er tørt.

Kommersielle produkter


Det finnes en rekke kommersielle produkter tilgjengelig på markedet utformet for teppe flekkfjerning. Handle for et produkt som er trygt for din type teppe og spesialisert for den type flekken. For de fleste produkter, er det en god idé å teste den i et lite synlig sted på teppet for color - du ønsker ikke å fjerne bare flekken for å finne ut at fargen på teppet har blitt kompromittert.

UV-lys


Rengjøring ekspert Shannon Lush anbefaler å bruke en ultrafiolett lys for å fjerne flekker. Hold lyset over flekken for å igle ut fargen, og tørk deretter flekken med en ren klut og hvit eddik. Sollys gjør det samme som en UV lyspære over tid, men hvis du ønsker å få til det raskere eller sollys ikke kommer til stedet, bruk en lys.