Hovudside

Hvordan holde Red Fra Blødning i vaskemaskin

by Walther

Hvis du åpner vaskemaskinen og finne klær med uønskede rosa striper og røde merker, er røde klær som har blødd vanligvis den skyldige. Noen ganger blir lagt til belastningen ved et uhell - eller sette inn frivillig, men det var ikke forventet å blø. Mens noen metoder vil hjelpe å bli kvitt de røde flekker, hvis du hindre blødning du vil bidra til å spare tid, penger og frustrasjon.

Bruksanvisning


•  Kontroller kodene av nye klær eller de som potensielt kan blø. Produsenter vil noen ganger inkluderer spesielle instruksjoner for å vaske disse typer klær.

•  Fukt en diskret del av klær med vann. Deretter tar en gammel hvit klut og tørk den på klær. Se på kluten for å se hvorvidt noen rød farge har blødd gjennom. Denne metoden gir den første anelse om hvorvidt materialet vil blø i vask.

•  Vask klærne i vaskemaskinen atskilt fra andre klær. Bruk kaldt vann med omtrent en halv kopp salt. Også, vask med en gammel hvit vask klut eller lommetørkle. Ta hensyn til fargen på lommetørkle når klær er gjort blir vasket. Legg merke til hvorvidt fargen har blødd. Fortsett dette trinnet til lommetørkle kommer ut hvit.

•  Bland blødning klær i med vanlig tøy i trommelen når blødningen til den hvite vaskeklut eller lommetørkle har stoppet. Tilsett ca en halv kopp salt til lasten i tillegg til å bidra til å hindre ytterligere blødning.

•  Plasser alle røde klær i en egen tøyet. Dette vil sikre at fargen ikke blør på andre klær.

Tips og advarsler


  • Hvis klærne har blitt farget på grunn av blødning, bør du vurdere å bruke en kommersiell farge remover.
  • Sjekk om det er blødning ved overføring av klær fra vaskemaskin til tørketrommel. Flekker vil bli vanskeligere å fjerne når klærne har gått gjennom tørketrommel. Re-vaske disse klærne umiddelbart.