Hovudside

Crimson kong Maple Tree Beskrivelse

by Walther

Crimson kong Maple Tree Beskrivelse

Crimson kong lønnetrær (Acer platanoides "Crimson King") er en sorten av Norge lønn. Populær for sin lilla sommer løvverk, er det en av de mest plantet skygge trær i Amerika, ifølge Washington State University. Dette er delvis på grunn av sin hardførhet. Treet er i stand til å tåle forurensing og ugunstige grunnforhold. Av denne grunn er det Crimson kong lønn ofte brukes i urbane områder. Denne prangende løvtrær er et utmerket valg for hjem gartnere som ønsker en attraktiv, sterk, lettstelt skygge treet.

Utseende


Crimson King er en kompakt, tett tre. Det er mindre enn mange andre typer Norge Maples, i henhold til de Missouri botaniske hage, med en maksimal høyde på rundt 45 fot og spredning av rundt 30 fot. Treet har en avrundet eller oval baldakin. Bladene er en nydelig, lilla-grønne i sommer, men endre til en kjedelig brun eller bronse i høst før slippe.

Klima


Crimson kong lønn utestående løvverk vises best i kjøligere klima. Treet trives i United States Department of Agriculture (USDA) voksende soner 3B til 7. Alt over sone 7, derimot, er for varmt for treet å vokse godt.

Kultur


Dette treet vokser godt i delvis skygge eller full sollys. Crimson kong lønn tåler også tørke, men foretrekker fuktig, kjølig jord som drenerer godt. Treet kan vokse på et bredt spekter av jord, fra sand til leire, og også i sure eller alkaliske jord. Det bør ikke være plantet nær fortauet eller asfalt, men fordi, som alle Norge Maples, det har grunne røtter som kan rykke slike strukturer.

Problemer


Overflaten rooting er vanlig, som er andre problemer knyttet til røtter og rot konkurranse. Gress og andre planter vil vokse under disse trær. De lange røtter kan noen ganger sirkel tilbake og vokse rundt stammen på treet. Dette kalles girdling, og de må fjernes, eller treets tilførsel av næringsstoffer vil bli kvalt av. Hovedsymptomet på dette problemet er hvis treet er døende fra kronen ned. Bladlus plage Norge Maples, og Crimson King er intet unntak. Små trær kan sprøytes med et insektmiddel for å hjelpe kvitte seg med skadeinsekter.

Bruksområder


Crimson kong lønnetreet er hardfør og tilpasningsdyktig, noe som gjør det til et utmerket valg for en gate treet, ifølge University of Florida. Det er også et flott eksemplar treet og bør plantes med trær av andre løvverk farger for ikke å lage en stor, negativ "hull" i landskapet på grunn av den mørke bladverket. Det kan også dyrkes som en bonsai.