Hovudside

Typer blomster som vokser i Arizona

by Walther

Typer blomster som vokser i Arizona

De som kjenner Arizona kan anta det er en øde landskap, består av store deler av fargeløs ørkenen. Likevel er det langt fra sant. Arizona omfatter både skogkledde og ørkenen regioner. Selv den betydelige mengden av ørkenområdet er ikke blottet for fargerike blomster. Arizona gartnere utnytte mange av de naturlige blomstrende ørkenplanter i Arizona landskap. Disse pleier å være tørke-tolerant planter, og krever minimalt med vanning og vedlikehold når den brukes som landskapsplanter.

Cacti


Arizona stats blomst er Saguaro, som vokser på den majestetiske Saguaro kaktus. De store, imponerende hvite blomster blomstre i slutten av våren. Ved forfall, når Saguaro noen 20 meter høy. En innfødt til Sonora-ørkenen, er det bare en av de mange kaktus blomster pryder Arizona landskapet. En annen Arizona kaktus blomst er det beavertail stikkende pære, en lavtvoksende kaktus innfødt til Mojave og Sonoran ørkener. Sitt pulserende rosa blomster blomstre i løpet av våren. Noen kaktus blomster blomstre fra våren til sommeren, slik som de gule blomster av Engelmann er stikkende pære og den rosa blomster av totem pole. Ikke alle Arizona kaktus blomster blomstre på dagtid. Den argentinske jetteprangende hvite blomster blomstre om natten, det samme gjør de blek rosa blomster av orgelpipe.

Trær


En rekke trær gi blomster til Arizona landskapet. Arizona rosentre, opprinnelig fra Sonora-ørkenen, når noen 10 meter høy ved forfall. Sine hvite blomst klynger blomstrer i løpet av forsommeren. Det er en eviggrønn med mørk grønn, middels tykt løvverk. The Texas fjellet laurbær, vokst som både et tre og busk, er opprinnelig fra Chihuahuan Desert. Den vokser til ca 8 meter høye ved forfall og har lilla blomst klynger i løpet av våren. For vinter blomster, produserer cascalote dramatiske gul blomst toppene fra vinter til vår. Ved forfall, når treet noen 15 meter høy.

Busker


Blomstrende busker også legge farge til Arizona hage. Den overtro mallow, en Arizona innfødte, er en oppreist formet busk som blir ca 4 meter høy og tre meter bred ved forfall. Sine oransje-gul blomster blomstre fra vår til høst. Native til sørlige Arizona, er det kidneywood en medium-grønn busk som blomstrer om sommeren, viser hvite blomsterakser. En stor voksende busk, vokser kidneywood til noen 15 meter høy ved forfall. San Marcos hibiscus, opprinnelig fra Sonora-ørkenen, har blanke hjerteformede blader og danner en avrundet haug form, nå noen 3 meter høy og fire meter bred ved forfall. Sine imponerende gule blomstene har røde prikker sentre og blomst fra sommer til høst.