Hovudside

Bakken til Attic Fan

by Walther

Bakken til Attic Fan

Bakke-til-loft-fan ventilasjon kan gi en alternativ kilde til hjem kjøling under varme måneder eller supplere et hjem eksisterende kjølesystem. En bakke-til-loftet fan skaper en hel-huset fan effekt ved å flytte varm luft ut og trekke kjølig luft i. Luftstrømmen opprettet kan utgjøre visse problemer i boliger som har forbrennings-drevne apparater som ligger i kondisjonert luft mellomrom.

Bakken til Attic Air Flow


Bakken til loft fans - også kjent som hele huset fans - lage en "hele huset" luftsirkulasjon effekt ved å trekke luftmengder gjennom åpne første etasje vinduer. Ligger på loftet, suctions viften varm inneluft opp og ut gjennom viften åpningen sammen et loft vegg. I de varme månedene av året, akkumulerer varme inne i et hjem som utendørs temperaturen stiger. Ved å kjøre viften under kjøligere tider av dagen, er varm inneluft erstattet av kule innkommende luftmengder. Så, er det best å kjøre viften når utetemperaturen er lavere enn temperaturen inne i et hjem.

Positivt lufttrykk


Luftstrømmen genereres av en bakke-til-loftet fan skaper en positiv lufttrykket i loftet del av et hjem. Dette positivt lufttrykk bidrar til å presse luft ut gjennom loftet vents, noe som bidrar til å øke sugeeffekten skapt av viften. Positivt lufttrykk kan også føre til loftet luft å sive gjennom eksisterende områder og åpninger mellom loftet og nedre etasjene. Trykkluft fra loftet kan sive gjennom åpninger rundt taklamper, avløp ventiler og synlige bjelker. Disse lekkasjer svekke den samlede kjøleeffekt av viften. Tetting og tetningslister åpne områder kan bidra til å redusere luft sigevann og bedre kjølekapasitet.

Fan Dimensjonering


Fan kapasitet er målt i henhold til kubikkfot per minutt, noe som indikerer hvor mye luft en vifte kan flytte på en gang. Arealet område innenfor et hjem bestemmer mengden av luftstrømmen som trengs fra en bakke-til-loftet fan. Bestemme størrelsen fan for en bestemt hjem plass innebærer å multiplisere den totale brutto arealet beløp av takhøyden. Så, ville et hjem med åtte meter under taket og et areal på 1500 kvadratmeter har et bruttovolum på 12.000 kubikkmeter. Ifølge National Renewable Energy Laboratory referanse området, ville en riktig størrelse fan har en kapasitet på en halv til en ganger den totale kubikk opptakene område av et hjem. Dette betyr et hjem med 12000 kubikkfot ville kreve et minimum viftekapasitet på 6000 kubikkfot per minutt.

Effekter


Bakke-til-loftet fans kommer med innstillinger ett-trinns eller to-trinns. To-trinns fans gir sterke luftmengder med rask kjøling effekter ved høyere hastigheter, og pågående kjøle effekter på lavere hastighet. Som luftstrøm resultater fra sugekreftene, kan en bakke-til-loftet fan forårsake forbrennings-drevne apparater, for eksempel gassovner, til Backdraft hvis apparatene sitte innenfor et hjem betinget luftrom eller boareal. Backdrafting oppstår når sugekreftene trekker luft ut av en apparatets forbrenningskammeret. Dette fører forbrenningsluft ubalanser innenfor apparatet, noe som påvirker effektivitet og kan potensielt frigjøre farlige gasser inne i hjemmet.