Hovudside

Propan Torch Basics

by Walther

En propanbrenner er en luft drivstoff fakkelen brukes til matlaging mat til sveising gjennom metall. Det er mange forskjellige aspekter til denne enheten, og det tar ofte litt erfaring og kunnskap for å bli god til å bruke det. Likevel er det noen grunnleggende at alle enkelt kan lære så du kan i det minste operere en kompetent.

Justeringer


Det er tre elementer som kan justeres på en lommelykt: drivstoff flyt, oksygen flyt og tips størrelse. Drivstoff flyt er åpenbart på en lommelykt med bare én knapp, men på en lommelykt med to knotter, kontrollerer ett oksygen; den andre styrer propan. Selv om brenneren har kun en knott kan det være en måte å justere oksygenstrømmen. Spissen størrelse er vanligvis ikke betraktet som en standard justering som de fleste bruker en størrelse mesteparten av tiden. Men for erfarne propan fakkelen brukere forskjellige tips tillate mer fleksibilitet så lære dem er en god idé.

Belysning en Torch


Belysning en lommelykt kan variere mellom lett og vanskelig, men dette avhenger av type lommelykt og prosedyren du bruker. Det er generelt farlig å tenne denne fakkelen med en annen tent butan lighter, som plast kan smelte og blåse opp i hendene. Ved hjelp av noe som skaper gnister eller kanskje lange peis kampene er trygge måter å tenne en propan lommelykt, som de ikke kan blåse opp i hendene. Sørg for at du peker tuppen av brenneren bort fra deg når du tenner det.

The Flame


Når du har tent fakkelen, åpne drivstoff og oksygen ventiler litt, justere dem før de har skapt en propanflamme som er riktig lengde. Det er viktig å vite når flammen er riktig justert. Dersom det er for mye drivstoff, vil flammen brenne gule som det er sultet for oksygen. Men du bør starte med for mye bensin med gul flamme og åpne deretter oksygenventilen sakte. En blåaktig konus vil begynne å dannes i sentrum av flammen. Når du øker oksygen flammen vil bli mindre og mer tydelig, til sin grense blir riktig definert. På dette punktet, slutte å justere. Dette er den varmeste flammen og det kaster ikke bort gass.