Hovudside

Hva er meningen med Jasmine Flower?

by Walther

Hva er meningen med Jasmine Flower?

Gjennom historien har mennesker tilskrives spesielle betydninger eller symbolikk til blomster. Praksisen kom i full blomst under viktoriatiden, når språket av blomster var mest populære. Snakker gjennom blomst symbolikk var spesielt utbredt mellom romantiske par fordi åpen offentlig kommunikasjon ikke var tillatt i høflig samfunn. I dag, mange blomster fortsatt bære disse betydningene med dem, inkludert jasmin blomst.

Historie


I tusenvis av år har jasmin plante vært dyrket ikke bare for skjønnheten i sine små, hvite, stjernelignende blomster, men det har også blitt verdsatt for sin berusende duft. Opprinnelse i foten åsene i Himalaya og Ganges slettene, ble anlegget dyrket og brakt til India, Kina, Midtøsten og andre regioner. Derfra det spre seg inn i Frankrike, Italia og Middelhavet, og til slutt ble det introdusert til resten av Vest-Europa og Storbritannia. I dag, er jasmin vokst og dyrket over hele verden i sine mange varianter.

Opprinnelsen til navnet


Navnet jasmin kommer fra det persiske ordet "yasmin," som betyr "duftende blomster." Navnet Jasmine er også brukt som et jentenavn, som betyr "Guds gave." Det vitenskapelige navnet er Jasminum officinale.

Betydning


Siden jasmin har vært dyrket over hele verden for sine blomster og duft, det er forskjellige varianter, og hver type jasmin er assosiert med ulike betydninger.
På grunn av sin attraktive duft, symboliserer den hvite, eller indisk, jasmin vedlegg og sensualitet. Den hvite blomsten av sjasmin kan også representere elskverdighet og beskjedenhet. Gul sjasmin er assosiert med nåde og eleganse, mens variasjonen kjent som spansk jasmin representerer også sensualitet.
I India er jasmin blomster gitt som religiøse tilbud som et symbol på guddommelig håp, og blomstene er noen ganger brukt i religiøse seremonier.

Bruksområder


Den mest opplagte bruken for jasmin er for sin duft, enten i landskap og hager eller i parfymer. Kvinner i ulike sørøst asiatiske kulturer bruke blomster i håret for sin vakre duft. I Kina har jasmin blitt brukt for te i århundrer, og noen kulturer tror drikke jasmin te daglig kan forebygge sykdommer som kreft. I aromaterapi, er jasmin tenkt å være et antidepressivum og å fremme avslapning mens hjelpe med tretthet og spenning. Duften er ofte brukt i røkelse og massasjeoljer, og noen kulturer tro når jasmin er brent eller slitt, vil det tiltrekke seg åndelig kjærlighet, rikdom, penger og profetiske drømmer.

Interessant Fakta


Duften av jasmin blomst er mest potent om natten, da det frigjør sin duft til den kjøligere natteluften.