Hovudside

Vanntemperaturer for Klesvask

by Walther

Vanntemperaturer for Klesvask

Temperaturen du vaske og skylle tøyet med gjør en forskjell i hvor rent det blir. Det påvirker også hvor mye du bruker på oppvarming av vann. Mange velger å vaske i kaldt vann for bevaring grunner, fordi det ikke krever oppvarming med gass eller elektrisitet.

Hot Water Wash


Varmt vann får vaskeri den reneste, men det er også hardest på stoffet, lommeboka og bevaring. For den reneste vaskerom, alltid velge den varmeste temperaturen klærne tåler. Hvite klær er nesten alltid vaskes i varmt vann, som er håndklær, bleier og alt som er tungt farget. Mørke eller fargede klær kan blekne i varmt vann, og varmt vann vil krympe noen stoffer som bomull og ull.

Warm Water Wash


Varmt vann er et godt kompromiss for klær som får mye av slitasje, men vil ikke vaske godt i varmt vann. Dette inkluderer jeans og andre dongeri, samt alle klær som er farget eller svært skittent, men som du er redd kan bli skadet av varmt vann. Varmt vann er populært for de fleste hjem vaskeri.

Cold Water Wash


Vaske i kaldt vann er den billigste og mest miljøvennlige måten å vaske klær. Det er også tryggest for klærne. Dessverre, ikke kaldt vann ikke få klær så ren som varmt vann gjør. Kaldt vann er best for skjøre gjenstander, stoffer du er redd kan krympe og noe du er redd kan falme. Bruk flytende vaskemiddel når du bruker kaldt vann, spesielt ett designet for skånsom vask, som strengere eller pulverisert vaskemidler vil ikke oppløses i kaldt vann.

Skyll


En måte å redusere kostnadene ved å bruke varme eller varmt vann for å vaske i er å skylle med kaldt vann. For å gjøre dette til den mest effektive, er det viktig at alt vaskemiddelet oppløses under skylling. Bruk flytende vaskemiddel, eller sette pulverisert vaskemiddel i maskinen som det er å fylle, før du legger klær.