Hovudside

Hva er en type B Brannslukningsapparat?

by Walther

Hva er en type B Brannslukningsapparat?

Et brannslukningsapparat kan være en avgjørende del av utstyret i tilfelle en uventet flamme, forebygge skade på eiendom og selv skader. Men noen brannslukningsapparat er ikke passende for enhver situasjon. Før du går ut for å kjøpe et brannslukningsapparat for kjøkkenet eller garasje, forstå ulike typer tilgjengelig, og hvordan de skal brukes.

Type B brannslukkere


Det er fem typer brannslukkere, og hver må merkes. A Type B er konstruert for brann i brennbare væsker. Blant de væsker en Type B apparat er effektiv mot er gass, olje, fett og oljebasert maling.

Andre typer Apparater


De andre typer brannslukkere er type A, C, D og K, og alle er laget for spesifikke bruksområder. Type A apparater er for brann i brenn som papir, treverk, tekstiler og plast. Type C-apparater er for elektriske branner som involverer apparater og elektriske apparater, mens type D's er for bestemte typer metaller. En type K apparat kan sette ut branner forårsake av brenn matoljer. Noen brannslukkere er multipurpose verktøy som er effektiv mot flere typer branner. For eksempel kan en ABC apparat slukke en brann forårsaket av brennbart materiale, brennbare væsker eller elektriske apparater.

Ved hjelp av en type B Apparat


Før du bruker et brannslukningsapparat må du avgjøre om det er trygt å gjøre det og om apparat tilgjengelig vil være effektiv. Ikke bruk en type B apparat på en brann som ikke er forårsaket av en brennbar væske. Og selv om brannen er forårsaket av en brennbar væske, sørg for at det fortsatt er trygt å bruke den. Dersom brannen har spredd seg utover det opprinnelige materialet, hvis flammene er høy eller hvis brannen er å skape skadelige eller farlige gasser, evakuere området, og la brannvesenet å slukke brannen. Hvis du kan forsøke å slukke brannen, bør du likevel ringe 9-1-1 eller instruere noen andre til å gjøre det. Sørg også for at brannen ikke blokkerer ikke din exit, og evakuere alle andre mennesker fra strukturen før du setter ut brann.

Brannslokkingsapparat Vedlikehold


Inspisere brannslukningsapparat månedlig for å sikre at det er i god stand. Med hver inspeksjon, sjekk for å sikre at det er synlig og ikke er blokkert på noen måte og at etiketten er ordentlig festet med instruksjoner for hvordan du bruker det vender utover. sørge for at det er skikkelig oppladet, og nålen på manometeret er i det grønne området. Pass også på pinnen og forsegling er intakt. Sjekk for rust eller lekkasje, og erstatte eventuelle apparat som vises skadet eller defekt.