Hovudside

Hva slags blomster gjør en Marigold ut?

by Walther

Hva slags blomster gjør en Marigold ut?

Marigolds er en populær hage blomst, plantet for sine fargerike, aromatisk blomstre og deres naturlige karakteristisk for repelling insekter. Noen av de vanligste varianter inkluderer den meksikanske (eller afrikansk) Marigold, potten Marigold og Feltmarigold.

Calendula


Marigolds er sammensatte blomster som er klassifisert i slekten Calendula, som er en del av Aster familien. Det er ca 20 arter av Calendula, pluss en rekke hybrider og sorter. Alt dette slekten har en ganske lignende utseende.

Corn Marigold, Chrysanthemum segetum)


The Corn Marigold (Chrysanthemum segetum), til tross for navnet og utseende, er faktisk et medlem av slekten Chrysanthemum. Faktisk de fleste av de forskjellige arter av Chrysanthemum ser svært lik den ringblomster.

Asters og kompositter


Siden Marigold er i Aster familien, vil det være mange familiemedlemmer som kan ligne på ringblomst. Innenfor aster familier slike blomster som Den afrikanske Daisy, Sow-tistel, Dogweed, Zinnia, reinfann og løvetann har en klar likhet med ringblomster.

Cinquefoils


Cinquefoils, selv om det ikke er et sammensatt, har en viss likhet med ringblomster. Medlemmer av rosefamilien, cinquefoils er mindre fargerike blomster som er vanlig i både felt og hage.

Smør


Innenfor buttercup familien er det en felles Wildflower kalt Bekkeblom, Caltha palustris, noe som kan ligne en ekte ringblomst. Mesteparten av buttercup familien produserer små blomster, men noen av de større smør kan ligne en ringblomst.