Hovudside

Sykdommer i Impatiens

by Walther

Sykdommer i Impatiens

Det finnes mange typer Impatiens blomster og de er populære blant gartnere fordi de kan legge til en fargeklatt i enhver hage. De er ganske robust, men de kan være utsatt for noen plantesykdommer.

Impatiens Bakteriell sykdom


Impatiens planter som er infisert med en bakteriesykdom vise symptomer på spontan Wilting, kollapset og stengler råtne på bakkenivå, sammen med en gul bakterier som er tydelig på innsiden av kuttet stilkene.

Impatiens Fungal Sykdommer


Impatiens er noen ganger invadert av soppsykdommer som forårsaker planten og bladene å visne og dø, og kan vise symptomer på runde brune flekker på bladene, stammen råte og visner gul løvverk.

Fjerne Sykdommer


Ta ut og kaste bort infiserte planter og drepe bakterier på hageredskaper ved å vaske dem i en løsning av varmt vann og blekemiddel, slik at sykdommen vil ikke spre seg.

Forholdsregler


Impatiens er en årlig plante, og de bør plantes på et annet sted hvert år. Ikke plante potet, tomat eller aubergine planter i nærheten, fordi de er svake for de samme sykdommene. Avstand planter langt fra hverandre, ikke over-vanning og kontrollere ugress i hagen kan i tillegg bidra til å forhindre spredning av sykdommer.