Hovudside

Effekter av kunstig lys på planter

by Walther

Effekter av kunstig lys på planter

Effekten av kunstig lys på plantevekst avhenger av kunstig lys i hvilken planten er eksponert. Noen lys kan gi vekst fordeler for planter, opprettholde dem i miljøer med lav sol. Andre kan hemme veksten prosess og til slutt drepe dem. Kunstig lys varierer betydelig i mengden av brukbart lys generert for planter. Dyrkere bør undersøke hver belysning kilde før du utsetter en plante til det på lang sikt.

Effekter på vekst


Kunstig lys er ikke utformet for plantevekst, og bare gir en liten mengde lys i forhold til solen. Som et resultat, må anlegg arbeider vanskeligere å utlede den samme ernæringsmessige effekter av kunstig lys. Ifølge Hage Guides, kan dette føre til Odd vekst mønstre i planter når plantene press mot lyskilden i et forsøk på å opprettholde fotosyntesen. Planter kan utvikle lange spinkle greiner og brune blader.

Heat Burns


Kunstig lys som produserer lys gjennom varme, for eksempel infrarøde og gløde lyskilder faktisk kan brenne plantene utsatt for dem for lenge. Bare en liten andel av lys som produseres er faktisk brukbart ved anlegget. Resten er hovedsakelig varme, som bare tjener til å tørke ut og hindre plantevekst. Grenseverdier perioder at planter er utsatt for disse typer lyskilder til tidlig i vekstsyklusen.

Fluorescerende Advantage


Fluorescerende belysning kilder kan gi en mye mer effektiv måte å lys for innendørs planter. Bare 13 til 20 prosent av fluorescerende lys er produsert med varme, i henhold til de Grønne Sider av Montreal botaniske hage. Dyrkere er i stand til å kombinere ulike fluorescerende lys i løpet av dagen for å best etterligner sollys. De unngår å la plantene arbeide for hardt for næringsstoffer og kan faktisk øke den samlede plantehelse. Fluorescerende lys gir også en stop-gap for utendørs planter som må bringes inn i vintermånedene.