Hovudside

Hvordan hånd pollinere Meloner

by Walther

Hvordan hånd pollinere Meloner

Meloner i alle former og størrelser legge til et vell av søt smak og lyse farger til sommersalater, sorbeter og selv kalde supper. Disse varme været favoritter vokser best i rike, godt drenerende jord og ta 80 til 100 dager for fullt modne. Melon vinstokker produserer frukt gjennom prosessen med pollinering, ofte utført av bier, edderkopper, sommerfugler og selv vinden; kan imidlertid våt, kjølig vær og mangel på bier eller andre insekter hindre dyrebare planter fra å produsere en vellykket avling.

Bruksanvisning


•  Se for oppblomstringer å vises på melon vinstokker. Mannlige blomster vises først, støttet på en rett stamme og har en anther, dekket i pollen, i midten av blomst, mens kvinnelige blomster sitte på toppen av ørsmå, ubefruktede orbs som senere utvikler seg til frukt.

•  Start pollinerende kvinnelige blomster i morgentimene, når både mannlige og kvinnelige blomster er helt åpne. University of Florida IFAs Extension bemerker at moderat fuktighet øker også sjansene for vellykket befruktning.

•  Gni tuppen av en liten artist børste forsiktig langs den mannlige blomstens anther å samle pollenkorn. Hvis du ikke har en børste, kan du også klipp av en mannlig blomst, forsiktig skjære bort kronbladene og bruke blomst i seg selv som en pensel.

•  Trekk tilbake kronbladene av kvinnelige blomst å eksponere stigma, en liten struktur som ligger i sentrum av blomst.

•  Gni børsten rundt stigma å sette de innsamlede pollenkorn og deretter flytte kronbladene tilbake på plass for å beskytte den bestøves stigma.

Tips og advarsler


  • Påfør mulch rundt bunnen av hver melon vintreet å opprettholde fuktighet og for å holde jorda varm.
  • Ifølge University of IFAs Extension, er sex av melon blomster bestemmes av flere faktorer, blant annet temperatur, daglengde og en alder av anlegget.
  • Å hindre krysspollinering, dekke hver øves kvinnelige blomst med en liten papirpose til frukten begynner å utvikle seg under blomstringen.