Hovudside

Min fred Lily Is Not Blooming

by Walther

Min fred Lily Is Not Blooming

Fredslilje er en populær potteplante i stor grad på grunn av sin delikate blomster og relativ enkel forplantning. For det meste, kan selv uerfarne dyrkere lykkes med en fred lilje siden det krever litt rutine omsorg. Selv om det er få grunner til det vil ikke gjøre det bra, vil noen faktorer redusere sjansene for at det å produsere blomster.

Fred Lily Informasjon


Fredslilje (Spathiphyllum) er generelt lett kjennelig på sine lyse-grønne blader og store, hvite blomster som åpner flere ganger per år. Det oppsto i tropiske områder, og som sådan krever spesifikke faktorer for å trives. Fredslilje trenger tung vanning og massevis av indirekte sollys for å gjøre sitt beste. En viktig ting å huske er at, til tross for sin skjønnhet, kan fredslilje være skadelig ved svelging. For å unngå problemer, holde den ut av rekkevidde for barn og kjæledyr.

For lite lys


Kanskje den vanligste årsaken til fred lilje å ikke produsere blomster er at anlegget får for lite lys. Selv om dette anlegget kan gjøre det bra i dårlig lys, blomstene trenger regelmessig lyseksponering å åpne på en jevnlig basis. En god tommelfingerregel er at hvis det er nok lys til å lese komfortabelt, vil lilje gjøre det bra. Det er viktig å huske at for mye direkte lys, spesielt om sommeren, kan forårsake skade på bladverket. Ideelt sett bør du holde det innen 5 til 8 meter av et vindu for nok eksponering for lys som ikke forårsaker bladene til å bli skadet.

For lite vann eller fuktighet


Vann og fuktighet er av største betydning i fredslilje evne til å trives. Hvis en av disse faktorene mangler, vil anlegget lider av alvorlige negative effekter, og det kan ikke blomstre. Å trives i et innemiljø, bør en bestemt vanning planen skal følges for å unngå jord og røtter blir for tørr. Tung vanning bør gjøres etter behov, og bøndene må huske å ikke la jorda tørke ut mellom hver vanning. Anlegget har en tendens til å vise dyrkere når den trenger vann ved å la bladene henge ned. En liten droop er signalet til vann, mens alvorlig hengende kan tyde på jorda er for tørr. Hvis jorden er for tørr, kan bladene blir gul og til slutt må fjernes. For å gi rikelig fuktighet, gi anlegget en god misting to til tre ganger per uke. Dette vil sikre sunn vekst og blomstrer. Fuktighet er spesielt viktig under varme sommermånedene.

Root Bound


Hvis vekst og blomstrende sakte eller stoppe helt, kan fredslilje har blitt rot-bundet. Denne tilstanden oppstår når planten hovedsak outgrows sin nåværende potten. Det er ikke mer plass for røttene til å oppta, skaper en situasjon hvor veksten reduseres. Denne mangelen på vekst vil være den første synet som repotting er nødvendig siden det vil oppstå selv i nærvær av gunstige vekstforhold. Dette er en prosess som skjer gradvis, og bør unngås så mye som mulig. Du kan forhindre det ved repotting hvert ett eller to år.