Hovudside

Typer av sentrale klimaanlegget Filters

by Walther

Typer av sentrale klimaanlegget Filters

Sentrale air condition enheter gir et effektivt virkemiddel for å opprettholde et komfortabelt innemiljø i de varme sommermånedene. Klimaanlegget filter er en viktig komponent av apparatet. Filteret bidrar til å fjerne forurensninger fra det indre luft, og det bidrar til å holde de andre komponenter i luftkondisjoneringssystem, slik som kanaler, ren. Det finnes en rekke forskjellige typer av klimaanlegg filtre, men alle typer må renses eller skiftes ut med jevne mellomrom.

Konvensjonell


Konvensjonelle sentrale klimaanlegget filtre er vanligvis laget av 1- til 2-tommers-tykke glassfiber innkapslet i en fiberplate ramme. Disse filtrene er ofte belagt med et klebemiddel for å forbedre deres evne til å inneholde støv, smuss og partikler. Konvensjonelle glassfiber filtre er ofte brukt for boliger og små kommersielle programmer. De har fordelen av å være billig og disponibel. Konvensjonelle filtre bør skiftes minst en gang per måned, eller oftere under varme måneder når den sentrale air condition enhet opererer oftere.

Pleated


Plisserte sentrale klimaanlegget filtre er lik i naturen til konvensjonelle filtre i at de benytter en glassfiber base og er disponibel. Plisserte filtre benytte en foldet utforming som øker overflatearealet av filteret og øker dens effektivitet i fang støv og smuss. Den glassfibermateriale i denne type filter er vanligvis mer tettvevet enn konvensjonelle filtre, hvilket også forbedrer dens effektivitet. Airconditioning-Filter.com advarer om at plisserte filtre kan plassere en økt belastning på sentrale air condition-systemer som ikke er utformet for å bruke dem, noe som kan resultere i høyere drifts- og vedlikeholdskostnader. Boligeiere bør sjekke deres enhetens spesifikasjoner for å sikre at de bruker riktig type filter.

HEPA


HEPA filter, eller høy effektivitet partikkel Arrestance filtre, må være i stand til å fjerne partikler fra bare 0,3 mikron, som er mindre enn øyet kan se, ifølge FurnaceFilterCare.com. HEPA klimaanlegg filtrene er mer enn 99 prosent effektiv og er i stand til å filtrere ut skitt, støv, pollen, mugg, kjæledyr dander, de fleste allergener og støvmidd. Et slikt filter kan være hensiktsmessig for bruk i hjem hvor beboerne har allergi eller andre åndedrettsproblemer som krever høyt filtrert luft. HEPA filter er mye dyrere enn konvensjonelle eller plisserte filtre, og huseiere bør sjekke deres klimaanlegg bruksanvisningen for å finne ut om deres sentrale air condition enhet kan håndtere dem.