Hovudside

Kan du spare Potte tulipaner?

by Walther

Kan du spare Potte tulipaner?

Alle elsker en pott av vakre tulipaner, spesielt i midten av vinteren når verden synes kald og hard, da de minner oss om våren skjønnhet som skal komme. Hvis du mottok potte tulipaner, og ønsker å spare pærene, kan det gjøres. Bare husk at det kan ta litt tid før de blomstrer igjen.

The Challenge


Problemet med potte tulipaner er at de var mest sannsynlig tvunget til å vokse. Når pærer blir tvunget, krever det at de bruker mye energi til å blomstre før naturen ment. Minnesota Master Gartnere anbefaler ikke å prøve å redde potte tulipaner, men hvis du er klar for en utfordring kan du vil. Bare vær klar over at når du har lagret pærene og plante dem igjen i en utendørs hage, kan det ta to til tre år for å se en blomst. Hvis pærene var en spesiell gave, eller fra en sentimental hendelse som en begravelse, kan det være lurt å prøve å spare dem til å blomstre igjen.

Prosessen


Start med å kutte av tulipan blomst hoder når de har mistet sin skjønnhet og er filtrert. Kutt hodet av under blomsten, på toppen av stammen. Sette potten i en out-of-the-way spot og la bladene og stammen dø ut naturlig. Dette gjør pæren til å samle opp litt ekstra energi. Når bladene og stilkene har slått brun, kan du trekke dem bort. Ta pærene ut av skitt, stryke lett skitt av, og la dem tørke helt. Hvis pærene har noen myke flekker, mugg eller skade på dem, ikke bry å spare dem, men heller kaste dem bort. Hvis de er friske, plassere dem i et grunt pappeske med et lag av avisen på bunnen, og et lag med papir på toppen. Sørg for at pærene er ikke berører hverandre.

Oppbevar boksen på et kjølig område, som de trenger for å bli utsatt for en lengre periode med kjølige temperaturer under deres hvil måneder. Hvis du velger å lagre dem i kjøleskapet, ikke lagre dem i samme skuff med frukt, som frukt avgir etylengass som kan skade pærer. Ikke oppbevar dem i plast, da dette kan oppmuntre råte og mugg.

Med mindre du bor i en sone med harde vintre, bør du plante løkene i høst og tillate dem å forbli sovende der over vinteren. Dekk med et lag av mulch, slik som høy eller blader, for ekstra beskyttelse mot kulden.

I soner med harde vintre, plante løkene på våren, så snart bakken er tint nok.

Hvis du mottok potteplanter i løpet av våren eller sommeren, kan du la pærene i potten før du planter dem i høst. Men hvis du bor i en svært tøffe klima, vil du fortsatt ønsker å følge de ovennevnte retninger - etter at løvverk dør tilbake, ta pærene ut av potten og lagre dem til våren. I områder med svært harde vintre mange gartnere trekke opp selv deres etablerte tulipaner i høst og lagre dem for vinteren.