Hovudside

Slik installerer en Lightning Rod

by Walther

Slik installerer en Lightning Rod. En lynavleder er utformet for å gi lyn en trygg vei gjennom å reise hvis en bolt skjer å treffe huset. Skaden er forårsaket av en direkte hit; en lynavleder tar lyn langs en sti ned i bakken, hvor det spres uten skade på bygning eller dens innbyggere. Her er noen tips om installasjon.

Bruksanvisning


•  Bestem hvor grunnstøtinger vil bli. Avhengig av størrelsen på huset ditt, vil du trenger minst to. Hvis huset ditt er større i omkrets enn 250 meter, men mindre enn 350, trenger du tre grunnstøtinger. Hvis omkretsen er mellom 350 og 450 meter, trenger du fire, og så videre. De grunnstøtinger bør være i motsatte hjørner av huset, hvis du kan ordne det på den måten.

•  Plasser lynavledere med jevne mellomrom, fortrinnsvis 20 meter fra hverandre, på det meste. Ende stenger skal installeres innenfor minst en fot av enden av taket, selv om to føtter, på det meste, er akseptabelt.

•  Legg kabelklemmer, eller festene, omtrent hver tredje meter. Du kan kjøre lederkabler langs og ned listverk, renne rør og andre strukturelle deler av huset, for å få et penere utseende installasjonen jobben.

•  Sett en av jordspyd, hvis det er mulig, i nærheten av elektriske bakken for huset elektrisk system. Begrave ledningen det er et alternativ.

•  Finn punkter i det elektriske systemet hvor overspenning fra lynnedslag kan rote opp spesifikke enheter i huset, for eksempel telefoner, datamaskiner, TV-er, og så videre. Installere en hel-huset overspenningsvern på kretsen boksen, eller individuelle arrestors på tidligere identifiserte spots rundt huset.

•  Bruk en stor hammer for å sette til jordspydet i bakken. Det kan lett bli hamret i. Et annet alternativ, hvis du velger, er å begrave en jordingsplaten på riktig sted.

Tips og advarsler


  • Ikke la kablene være bøyd kraftig i "U" eller "V" formasjoner på noe punkt.