Hovudside

Hvordan Plant Allium pærer i sone 7

by Walther

Hvordan Plant Allium pærer i sone 7

USDA bryter opp USA inn 11 hardførhet soner. Sone 7 danner en hestesko fra indre østkysten ned gjennom nedre Midtvesten og opp i de indre deler av vestkysten av USA Temperaturene i denne planting sone holde seg over 10 grader Fahrenheit i vinter, en viktig faktor når det gjelder å plante flerårig pærer. Allium er en plantefamilie som inneholder over 500 arter av flerårige pærer. Hvis du bor i sone 7 og vurderer planting Allium pærer, er grundige forberedelser av jorda nøkkelen.

Bruksanvisning


•  Forbered en plante seng med full sol og godt drenert jord for Allium pærer i tidlig høst. Siden allium krever 12 til 22 uker med kulde for å forberede for våroppblomstringen, vil du trenger for å få pærene i bakken ved slutten av oktober eller begynnelsen av november, like før bakken stivner i sone 7.

•  Slå over jorda i det angitte planting området ved hjelp av en høygaffel, bryte opp store biter til en 12-tommers dybde. Utfør en jord test etterpå, ved hjelp av en jord pH testing kit. Allium pærer trives i jord med en pH-verdi mellom 6 og 7.

•  Legg en endring av jord hvis det er nødvendig. Bland lime på med den ødelagte jorda hvis pH test leser under 6. Legg torvmose til jord som har en pH over 7. Mix i den nødvendige endringen i henhold til instruksjonene som er trykt på pakningen.

•  Mål bredden på Allium pærer. Når du har måling bredden, multiplisere det med 3. Dette er hvor dypt du trenger å grave hullene for Allium pærer. For eksempel, hvis en allium pære måler 2 inches bredt, vil du trenger å grave sin planting hull 6 inches dyp. Bruk samme tallet for å avgjøre planting avstand. I dette tilfelle må hvert hull være fordelt 6 inches fra den neste.

•  Trykk på en allium pære i jorden, knopp siden opp. Pat jord over toppen for å fjerne innestengt luft i jorden. Sone 7 gartnere vil også være lurt å dekke området med en 2- til 3-tommers lag mulch for å beskytte pærer i løpet av vinteren og for å bedre drenering. Bark chips, halm eller en 2- til 3-tommers haug av raket løv vil også arbeide.

•  Vann jorda rundt allium dypt etter planting, mette jorden til en 1-tommers dybde. Etter den første vanning, krever allium bare lette vanning når det øverste laget av jord begynner å tørke ut.

Tips og advarsler


  • Unngå soggy jord når omsorg for allium i sone 7. Allium liker ikke overeksponert jord og kan råtne før den har en sjanse til å blomstre. Alltid vente på toppen 1-tommers lag av jord tørke ut før du legger mer vann. Du kan teste jord ved å skyve en linjal ned 1 tomme. Hvis det kommer opp fuktig, dona € ™ t vann allium.