Hovudside

Eucalyptus Tre Historie

by Walther

Eucalyptus Tre Historie

Det er en unik treet fra et unikt kontinent: Den eukalyptus har lenge fascinert botanikere for sin tilpasningsdyktighet og mangfold - med over 800 arter. PBS økologer anslår at eucalyptus er den vanligste treet i Australia. Det er innfødt kun til Australia og en håndfull stillehavsøyer, men dens varierte bruksområder - spesielt på grunn av sin duftende olje - har gjort det til et populært kultivert plante i store deler av verden.

Discovery


Den første registrerte omtale av eukalyptus stammer fra europeiske utforskning, selv om treet hadde lenge vært brukt av urfolk. Ifølge Robert L. Santos, Abel Tasman beskrevet eucalyptus i en 1642 bilagsregistrering om øya nå kjent som Tasmania, gjør oppmerksom på den særegne tyggegummi som oste fra stammen. William Dampier skrev om "Dragon trær" - oser tannkjøtt - mens du utforsker hva er nå New South Wales i 1688.

Samling


Den første botaniske samling av eucalypts kom ikke før 1770; Norsk naturforskere Joseph Banks og Daniel Solander, som seilte med kaptein James Cook, samlet eksemplarer av to eukalyptusarter i nærheten Botany Bay. Banker og Solander er eucalypts ble senere betegnet som E. gummifera og E. platyphylla.

Navngi


Slekten er oppkalt etter botanikeren Charles-Louis L'Héritier, som studerte eksemplarer av en tredje art brakt tilbake av David Nelson; han hadde samlet prøvene, som L'Héritier kalt E. obliqua, på Cooks tredje seilasen i 1777. Navnet arter oppstår fra skrå blad form. L'Héritier valgte slekten navn fra den overbygde blomsterknopper. "Eucalyptus" kommer fra greske røtter "EU" og "calyptos", som betyr "godt dekket."

Studie


Det 19. århundre var den store alder av botanikk generelt, og naturforskere ivrig studert nyttig og aromatisk eukalyptus. Nye arter ble oppdaget og navngitt, takket delvis til arbeidet med australske botanikeren Ferdinand von Mueller; Han bidro til et landemerke vitenskapelig arbeid, "Flora Australiensis," av George Bentham, utgitt i 1867. Von Mueller egen omfattende 10-volum bok "Eucalyptographia" identifisert 100 arter.

Spread


Von Mueller arbeid bidratt til å gjøre eucalyptus populær over hele verden; Han skrev: "Denne fantastiske hurtighet av vekst, kombinert med en perfekt trenings å motstå tørke, har gjort mange av våre trær berømmelse i utlandet ...," spår at det ville bli en viktig cash crop og byggemateriale. Herbalist Maud Grieve bemerker at eucalyptus er innført på steder så variert som Sør-Europa, Nord-Afrika, India, Sør-Afrika og Tahiti. Det ble populært i California rundt samme tid som Von Mueller var å skrive; Ellwood Cooper, en innflytelsesrik rancher og naturalist, til orde for at de statlige plante brede belter av eukalyptus for å bedre klimaet.

Industrien


Eucalyptus 'meteorlignende stige i popularitet fortsatte inn i det 20. århundre, fremmet i USA for bruk så variert som medisin, trelast, industrielle rensemidler, papirmasse og, selvfølgelig, landskapet skygge og skjønnhet. Denne interessen toppet seg i hva Santos kaller eukalyptus "boom" i 1905-1912. I 1907 begynte den første eucalyptus-bare spesialitet barnehage, produsere en støtfanger første avling på 600.000 frøplanter. Eucalyptus har opplevd flere andre mini-lenser, inkludert ett i 1980 som ble utløst av sitt potensial som en biomasse alternative drivstoff; Amerikanske botanikere er interessert i dens potensial for å motstå tørke og klimaendringer.