Hovudside

Rapid-Økende Evergreen Trees

by Walther

Rapid-Økende Evergreen Trees

Raskt voksende trær gir privatliv screening og vindfang i løpet av noen vekstsesonger eller bare lage en rask løsning for skygge eller ornamental interesse i landskapet. Uansett årsak til å plante en hurtig voksende treet, kan en eviggrønn bevise mer gunstig enn et løvtre, som er bare av blader i vinter. Med raskt voksende eviggrønne trær, har du helårs privatliv sikring eller dekorativ skjerm.

Eucalyptus


En opprinnelig fra Australia, er eukalyptustrær (Eucalyptus cinerea) egnet til mer tempererte områder, spesielt USA Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8b-9. De krever full sol og fuktig, godt drenert jord. Eucalyptus bladene har en blå-grønn fargetone og vokse på stående, horisontale grener. Denne eviggrønne treet vokser raskt, med en høyde som strekker seg fra 15 til 60 fot. Trærne har en 10-15 fot spredning.

Green Giant Arborvitae


Arborvitae sorten Green Giant (Kjempetuja) er en av de mest kjente evergreens for rask vekst. Folk ofte plante flere av disse trærne på rad for personvern screening. Green Giant har en smal, konisk silhuett og kan vokse til ca 60 meter høy med en spread mellom 15 og 20 fot. Den har også fordelen av å være tørke tolerant når den er etablert, og det er kaldt hardfør til sone 5.

Leyland Cypress


Leyland Cypress (x Cupressocyparis leylandii) vokser raskt, men det er ikke en eviggrønn for små områder. Leyland sypresser kan nå 120 meter høy. De kan holdes mindre, men som krever flittig omsorg og oppmerksomhet. Noen sorter er brukt som juletrær. Fordi de er hybrider, vil du ikke se Leyland sypresser i naturlige omgivelser; i stedet, botanikere dyrke trær og selge dem for planting.

Carolina Cherry Laurel


Carolina kirsebær laurbær (Prunus caroliniana) vokser godt i soner 7-10. Dette raskt voksende eviggrønne når en maksimal høyde på 40 meter, med en spredning på 15 til 20 fot. Den vokser i full sol til delvis skygge og krever fuktig og godt drenert jord. Carolina kirsebær laurbær har små, duftende hvite blomstrer i slutten av vinteren og svarte bær om høsten.

Nellie R. Stevens Holly


Mest kristtorn trær og busker er eviggrønne, men Nellie R. Stevens kristtorn (Ilex x Nellie R. Stevens) skiller seg ut som en rask dyrker. Den kan nå 40 meter høye med en 15-fots spredning. Dette foretrekker kristtorn godt drenert jord og kan vokse i flere jordtyper, men liker ikke våte forhold. Den håndterer full sol til delvis skygge og er både varme- og tørke-tolerant. Herdighet utvalg for Nellie R. Stevens er kristtorn sonene 6-9.