Hovudside

Hva du skal plante i en åtte fot av Four Foot Hage

by Walther

Hva du skal plante i en åtte fot av Four Foot Hage

Du vil bli overrasket over hvor mye du kan vokse i en liten hage med riktig planlegging. Hemmeligheten er å bruke intensive hagearbeid teknikker, som for eksempel blokk planting og påfølgende plantings. En godt planlagt liten hage kan gi nok råvarer for ferske spise behov, samt litt ekstra for hermetisering, frysing eller dele med en nabo. Utfylle hagen din ved å plassere urter og grønnsaker i potter på terrassen din.

Typer


Plante kjøle-sesongen avlinger, for eksempel gulrøtter, brokkoli, salat, spinat, erter, grønnkål og løk seks uker før den siste forventede frost. Disse avlinger vokse raskt og krever lite vedlikehold fordi de fleste ugress ikke har dukket opp ennå, temperaturene er kul og jordsmonn er fuktig. I slutten av våren, etter den siste forventede frost, plante varme-sesongen avlinger. Som temperaturer varme opp, salat, erter, spinat og grønnkål peter ut. Grave dem opp og plante tomater, bønner, paprika og agurk i deres sted.

Metoder


Plante kjøle-sesongen avlinger ved hjelp av en blokk metode, planting små rader med frø, fordelt 8-10 inches hverandre. Disse avlinger ligne et lappeteppe når de dukker opp, produsere høy avkastning i et lite område. Designe et espalier av 6-fot lange boards eller rør og galvanisert netting. Plasser espalier på nordsiden av hagen din, så det gjør ikke skygge andre planter. Plante agurk og honningmelon i den ene enden, og pole bønner på den andre. Voksende planter vertikalt er et godt alternativ i en liten hage. Plant 02:58 determinate tomat varianter i den ene enden av hagen, ved hjelp av innsats eller bur for å kontrollere sin vekst. Plasser 2-3 pepperplanter i den andre enden. Gulrøtter og løk du plantet tidlig på våren vil fortsette å vokse blant de andre avlinger.

Betraktninger


De intensive hagearbeid teknikker beskrevet her tar mye ut av jorda. Legg 3 til 4 inches av kompost eller gjødsel til hagen om våren og till den under sammen med to kopper 10-10-10 gjødsel. Gjødsle plantene igjen når tomatene begynner å blomstre, og når de produserer frukt.

Utvalg


Kjøpe frø og planter gjennom kataloger og anerkjente barnehager. Bruk barnehage seedlings for saktevoksende vekster, for eksempel tomater, paprika og meloner. Velg kompakte, sykdom-resistente varianter for liten hage. Noen avlinger, som mais, gresskar og meloner ta opp mye rom for små avlinger. Mais, spesielt, fjerner mye av næringsstoffer fra jorda. Disse avlingene er sagt å ha en lav økonomisk verdi, betyr det sannsynligvis gjør mer fornuftig å kjøpe dem fra din lokale råvarer leverandør enn å dyrke dem i ditt hjem hage.